Атанаска Георгиева не се признава за виновна за убийството на 8-годишната Александра

Атанаска Георгиева
Снимка: БГНЕС
С разпит на свидетели в Окръжния съд в Бургас започна делото за убийството на 8-годишната Александра Тодорова от Поморие. 400 хиляди лева за нанесени неимуществени вреди поискаха родителите на убитото дете. Обвиняемата не се признава за виновна.

За първото съдебно заседание по делото на разпит са призовани 12 свидетели и 12 вещи лица.

Очакваме да научим истината и справедливо наказание, казаха Евелина Тодорова, майката на убитото момиче, и нейният адвокат Росен Кожухаров.

Според тях в съдебната зала ще проличи дали истината по този случай е разкрита.

На въпрос дали полицаите и следователите са си свършили работата, майката обясни, че според нея разследването е протекло, както трябва и няма процесуални нарушения.

Ако бъде установена и доказана вината на подсъдимата, ще се пледира за най-тежкото, предвидено в закона наказание - лишаване от свобода без замяна, заяви адвокат Кожухаров.

По случая са разследвани и всички версии, но те изключват възможността престъплението да е извършено от друго лица
, заяви прокурора Димо Маджаров:

Ако има желание, тя да си признае и да каже истината, нищо повече.

Атанаска Георгиева е невинна, твърдят Светла Димитрова, майка на подсъдимата, и служебният й адвокат Калин Янев.

Клиентката не се признава за виновна, дала е обяснения. Твърди, че не е извършила убийството, а убийството е извършено от друго лице, коментира адвокат Янев.

Майката на Атанаска също заяви категорично, че дъщеря й не е виновна и обеща да каже всичко, което знае, утре:

Ще ви кажа всичко. Искам първо да говоря пред съда. Искам някой да ни чуе, защото досега никой не ни чу.

Според обвинителния акт 8-годишната Александра е убита по особено мъчителен начин чрез задушаване на 10-и април миналата година. Престъплението е извършено в таванско помещение, обитавано от подсъдимата Атанаска Георгиева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Тръгва делото за убийството на 8-годишната Александра от Поморие

Делото за жестокото убийство на 8-годишната Александра Тодорова започва в Бургаския окръжен съд. Престъплението беше извършено на 10-и април миналата година в Поморие. Според обвинителния акт малката Алекс е убита чрез задушаване от 39-годишната..

публикувано на 19.01.15 в 07:34
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят,..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от..

обновено на 17.12.18 в 09:24