Няма достъп до Горно и Долно Осеново, блокиран е пътят за курорта Бодрост и Кюстендил- Бобов дол

| обновено на 08.02.15 в 16:17
Снимка: Радостина Чернокова

Заради свлачище напълно отцепени са селата Горно и Долно Осеново в община Симитли. Достъпът до тях е невъзможен, но се работи за разчистването на пътя, обясни кметът на двете села Бисер Сегменов:

В момента освободихме малко от платното. Това шосе е голямо, някъде около 25-30 метра и има подпорна стена, която е паднала и е върху пътя. Много е трудно за чистене. В момента имаме и бобкат и багер. Ще освободим, за да мине автобусът, който минава редовно, три пъти през деня.
В Осеново ситуацията е бедствена. Ще се опитам утре да им кача хляб. На този етап бедствено положение няма да се обявява. Нека багерите да заработят, да разчистим поне главния път, защото тук населението е от 1600 човека и постепенно ще нормализираме нещата с багер нагоре, или верижна машина. Утре с кмета на общината имаме оперативка, ще видим какво ще направим.

Поради подкопаване на пътя от река Места временно е ограничено движението в едната лента по пътя Гоце Делчев - Банско, при разклона за село Кремен съобщи Областният управител Бисер Михайлов:

При разклона за село Кремен е потдало част от пътното платно. Сигнализирано е с пътни знаци, с бализи ограничена е скоростта за движение. Днес ще се предприемат действия по оглед на мястото и съответно проект по какъв начин да бъде укрепен и възстановен.

Свлачище блокира пътя за курорта Бодрост. Към 4 часа тази сутрин огромна скална маса се е свлякла след сградата на Югозападно държавно предприятие в посока парк Бачиново. Преминаването на автомобили е затруднено съобщи Антоанета Робева - заместник-кмет по стройтелството и сигурността в община Благоевград.

Хората работят максимално. Пътувам натам, за да видя как върви. В 10:30 бях там и чистеха. Ще отнеме време, защото не е малко. Трябва хубаво да се почисти. Движението се регулира, така, че е проходимо. Не се чака толкова много, две-три минути максимум.

Движението на МПС по пътя Кюстендил- Бобов дол е забранено от снощи заради активирало се старо свлачище при село Бабино. Използва се обходен път с. Голямо село. Свлачището е укрепвано преди година, но пластовете на терена там са неустойчиви заради минните галерии отдолу, коментира директорът на областното Пътно управление в Кюстендил инженер Юлияна Божилова. В понеделник на място ще бъде изпратена експертна комисия, която ще прецени какви аварийни действия трябва да бъдат предприети.

Ограничено  е движението на тежкотоварни автомобили през Котленския проход заради аварирал ТИР.  Обходният маршрут е през Ришки проход.
Временно се ограничава движението на МПС в активната и изпреварващата лента при  77 км 78 от АМ "Тракия" в посока Пловдив поради ремонтни дейности. Трафикът се осъществява в аварийната лента.

Пътят Велико Търново - Арбанаси - Горна Оряховица е отворен за движение, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Движението се извършваше по обходен маршрут заради образувало се свлачище.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24