Преглед на печата

В интервю за вестник "24 часа" заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шевчович заявява, че приоритет за комисията ще бъде сигурността на енергийните доставки за европейските потребители. По думите на Шевчович, на започващата днес в София енергийна среща на високо ниво, ще се обсъдят перспективите за газови доставки, така че да се намерят решения за регионални интерконекторни връзки в Централна и Югоизточна Европа.

Тръгват хайки за крадци на парно в София - темата е водеща за вестник "Телеграф". От фирмата за дялово разпределение, която държи най-голям дял на пазара, заявяват пред изданието, че на прицел ще бъдат над 900 сгради. Сред проверяваните ще бъдат тези, които са заявили, че няма да ползват парно, както и домакинствата, които не са осигурили достъп при годишния отчет.

Хващат автомобилите без данъчна регистрация - предупреждава от първа страница вестник "Труд". Пунктовете за технически преглед вече проверяват онлайн платен ли е местният налог за колата. Само за месец от 30 хиляди прегледани превозни средства 5500 липсват в компютрите на общините.

Заплатите скочиха със 158 процента за 10 години, пише вестник "Стандарт", като цитира данни на Националния статистически институт. Според справката, възнагражденията в София са с 30 процента над средните за страната - за септември средната заплата в столицата е 1071 лева.

Чуждестранни богаташи са налели в родната икономика общо над 43 млн. лева, срещу което са получили право на жителство у нас - публикация на вестник "Монитор". Става въпрос за 45 души, които през миналата година са си издействали право на постоянно или продължително пребиваване в България на основание крупна инвестиция. Най-много милионери са дошли от Египет - 13 души, показва справка на ежедневника в статистиката на дирекция "Миграция".

Плановете за скок на приходите от хазарт напълно се провалиха, съобщава вестник "Сега". От лицензирането на онлайн оператори и изваждането на светло на част от онлайн залаганията, Държавната комисия по хазарта е заработила сумата от 2 милиона и 670 хиляди лева. При обсъждането на тези текстове от Закона за хазарта през 2013-а година от Министерството на финансите прогнозираха поне 8 милиона лева приходи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24