Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Още седмица без ток в Родопите, предупреждава СТАНДАРТ, като цитира областния управител на Смолян Недялко Славов. Пускат ток от генератори в откъснатите села, съобщава ТРУД. НОВИНАР информира, че хората, които не са успели да отидат на работа заради преспите, имат право да получат половин заплата. Властта се готви за пролетните наводнения. Кандидатстваме за 19 милиона евро за борба със свлачищата, допълва вестникът.

ТРУД  и 24 ЧАСА излизат с водещи заглавия, провокирани от притесненията за източване на активи от КТБ. С промени в Закона за банковата несъстоятелност двама синдици в КТБ ще следят сделки на квесторите“, съобщава 24 ЧАСА. „Вкарват синдици в КТБ без съда. Фондът за гарантиране на влоговете ще поеме контрола“ над банката, пише ТРУД. ТРУД и СТАНДАРТ подчертават, че всички партии са застанали зад предложенията на премиера Бойко Борисов и че промените за временен синдик ще бъдат гласувани най-късно идната сряда. Делото за отнетия лиценз на КТБ ще е през април, допълват НОВИНАР и МОНИТОР.

МОНИТОР съобщава за решението на Конституционния съд против част от разпоредбите в Закона за електронните съобщения от 2010 година, които задължават провайдърите на интернет и телефонните оператори да съхраняват трафичните данни за клиентите си в продължение на една година и да ги предоставят при поискване от прокуратурата и ДАНС.

Борисов взема разузнаването от президента. НРС ще се казва Държавна агенция "Разузнаване" и ще е подчинена на Министерския съвет, съобщава ПРЕСА, цитирайки законопроект на ГЕРБ и АБВ. Президентът ще контролира НСО и половин разузнаване, пише СЕГА. Според вестника се очертават "ожесточени" дебати между ГЕРБ и коалиционните партньори от Реформаторския блок, които настояват за обединяване на военното и цивилното разузнаване.

Бившият заместник-министър на вътрешните работи в първия кабинет на ГЕРБ Димитър Георгиев ще е новият шеф на ДАНС, твърдят ПРЕСА и СТАНДАРТ. Информацията трябва да бъде потвърдена или отхвърлена най-късно до седмица.

Пак тайно готвят удари в БАН, съобщава ДУМА. Да се разтури Общото събрание на БАН и вместо от него Академията да се управлява от двукамарна структура с участието на академици и член-кореспонденти. Такъв проект за промени в Закона за БАН, подготвен тайно от институтите, е бил внесен от председателя на академията Стефан Воденичаров в настоятелството и то го е одобрило. Присъствали са министрите Румяна Бъчварова и Томислав Дончев. Воденичаров представил промените като идея на министъра на образованието Тодор Танев, твърди вестник ДУМА.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24