Преглед на печата

"Четири нови жертви взе снегът", пише на първа страница "Сега". Общият брой на загиналите в последното засега бедствие вече е осем, все още има селища без ток, допълва вестникът.

"24 часа" съобщава: "Изчезна дете на 15 години". Това е 15-годишната Камелия Цветанова от Видин, която се заканила на родителите си, защото не я пуснали на рожден ден.
Заместник-ректорът на академията на МВР доц. Неделчо Стойчев заявява в интервю за "24 часа" – "Психопати като убиеца на 23-годишната Вероника не се променят".

Водещото заглавие на "Преса" е: "Симеон Втори прибрал 2 милиона и 200 хиляди лева от сеч на гори", според експертиза за периода 2003-2009 година. Държавата е предявила претенции към бившия премиер и сестра му само за 250 хиляди лева.

"Труд" съобщава на първа страница: "Синята зона става златна". Поводът са готвените законодателни промени, с които се дава право на общините да печелят от платеното паркиране. Освен това новите цени ще се обжалват много по-трудно в съда.

Според "Дума" фирми ще чистят София без конкурс. Столичната община ще плаща по 2 милиона 940 хиляди лева на месец на избраните с директно договаряне фирми.

Пак за пари, само че от здравните вноски, става дума в интервюто в "Труд" с директора на Здравната каса д-р Глинка Комитов. Той предлага парите от здравните вноски да се изразходват само за лечение на пациентите, а не за комуналните разходи на болниците. Комитов заявява, че със здравния министър имат две трети разбирателство по промените в здравното осигуряване.

В друго интервю, за "Стандарт", директорът на Здравната каса обещава, че ще пресече практиката от пациентите да се искат пари за какво ли не.

"Преса" пише за поредните пребити лекари в последните три дни. Инцидентите са в Хасково.

Водещото заглавие в "Телеграф" – "Протеклите покриви станаха златни" поради поскъпналите с 10 лева на квадрат ремонти. Евтините услуги се предлагали от фалшиви майстори роми.

Икономическият анализатор Цветослав Цачев коментира в "Телеграф", че скъпият долар помага на българските стоки. Неговият съвет е хората с валутни влогове да не бързат да ги обръщат в долари.

"Стандарт" информира, че в сряда вечерта премиерът Бойко Борисов ще замине за Брюксел, където ще обсъжда с другите лидери от общността намаляването на зависимостта от енергиен внос. Успоредно с него страната напуска вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова. Тя ще бъде на петдневна визита в Съединените щати.

За "Сега" водещото заглавие е от доклада на завършилата миналата седмица мисия на Международния валутен фонд, в който се настоява управляващите по-бързо да свият дефицита по бюджета.

Темата на "Капитал дейли" е кой и как ще издирва имуществото на КТБ. Вестникът е успял да стигне до проектоплана на законодателните промени, които скоро ще бъдат приети. Според изданието искове пред съда ще могат да подават временният синдик на банката и Фондът за гарантиране на влоговете.

"Село на бунт срещу роми", пише на първа страница "Земя", по повод оплакванията на живеещите в Чомаковци, община Червен бряг, срещу тормоза и рекета на трима братя.

"Новинар" съобщава, че цената на агнешкото месо за Великден ще е от 12 до 14 лева. Очаква се някои магазини да продават вносно месо с етикет "българско". Месото на едро е поскъпнало с 20 на сто в сравнение с миналата година.

"Монитор" отделя две страници на метеорита, изненадал жителите на град Сопот. Търсят останките на метеорита и евентуално направен от него кратер в Средна гора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24