Нови свлачища се активизираха в Родопите

| обновено на 17.03.15 в 10:19
Снимка: БГНЕС

През огромното свлачище край Югово, което прекъсна движението по пътя Смолян – Асеновград, е бил направен коридор, за да преминат четири автобуса с 200 гости от Холандия. Тяхната визита съвпадна с началото на провеждащия се в курорта елитен кръг от световния сноуборд тур, който фокусира вниманието на спортните медии от Европа към родопския курорт, допълва изпълнителният директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков:

През последните няколко седмици Пампорово беше бомбардирано от природни бедствия. То не бяха поройни дъждове, то не бяха обилни снеговалежи, които блокираха целия регион, спиране на ток, и какво ли още не. Все неща, от които лъвски се съвземахме в рамките на 48-72 часа, за да дойде поредният катаклизъм, въпросното голямо свлачище. При всички положения бедствията се отразяват. Хората се отказват от пътувания, някои си тръгват по-рано, други въобще отказват да дойдат. Безспорно се отразява. Ние се справяме. Ние набираме скорост и за пореден път се случва нещо, каза директорът на "Пампорово" АД Мариян Беляков.

Тази нощ се активираха още две свлачища в Родопите. Свлачище от около 80 кубически метра земна маса се активизира на изхода на смолянския квартал "Устово" по посока Мадан. Няма пострадали хора. Екипи продължават разчистването на свлачището. Движението се осъществява в едната лента, информираха от Областното пътно управление. Движението по пътя Рудозем – Средногорци също е затруднено заради свличане на земна маса.

По-рано "Хоризонт" съобщи, че и днес остава затворен основният път Асеновград – Смолян. Продължава разчистването на тоновете скали, които се срутиха на пътя в района на Юговското ханче. Движението се пренасочва през Девин – Кричим.

Отмениха бедственото положение в община Баните, съобщи кметът Райчо ДанаиловНощта премина в работа по отваряне на пътища за Сливка, Две тополи, за Рибен дол и за Кръстатица. Мисля, че днес до обяд ще се справим с всички населени места. Електрозахранване имаме и за Гълъбово, остана сега в момента за Малка Арда и в последствие работим за Рибен дол и за Две тополи, така че, считано от днес, бедственото положение в община Баните е отменено.

Междувременно от пътната агенция съобщиха, че заради снегопочистване от 10 до 12 часа днес движението в района на прохода Шипка ще е в едната лента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24