Преглед на печата

"24 часа", "Преса" и "Стандарт" поместват в челните си заглавия призива на министър-председателя към българите да почиват в родните курорти. „Премиерът призова населението за Великден: Забравете Гърция, почивайте у нас“, пише "24 часа". „Бойко Борисов нареди: цялата власт на море у нас“, гласи заглавието в "Преса". „По-ниски цени и по-добро обслужване в курортите у нас поиска премиерът“, допълва "Стандарт".

Водещата новина на "Капитал дейли" е, че „Проектът за седми блок на АЕЦ „Козлодуй“ пропада“. „Американската компания Westinghouse няма да участва като стратегически инвеститор в проекта, съобщиха няколко правителствени източника. От Министерството на енергетиката не обявиха официално новината. Крайният срок за подписването на споразумението беше 31-и март, а размерът на инвестицията - 7,7 милиарда долара, припомня изданието. След отказа на Westinghouse, изграждането на новата ядрена мощност изглежда непостижимо, заключава изданието.

„Депутатите забързаха промените в наказателно-процесуалния и Гражданския процесуален кодекс. Спешните законови поправки ще дадат права на прокуратурата да се меси в частни сделки“, съобщава "Капитал дейли" в репортаж за вчерашното заседание на правната комисия на Народното събрание.

„При съмнения за умишлено престъпление обвинител №1 ще спира сделки за 48 часа“, информира "Монитор" над снимка на главния прокурор Сотир Цацаров.

„Прокуратурата ще спира частни сделки без съдебен контрол“, акцентира вестник "Сега". „Въпреки че депутатите признаха, че текстовете, писани специално за скандала около КТБ, са спорни и дори опасни, никой от правната комисия не гласува „против“, отбелязва изданието.

Националната агенция по приходите запорира „дела на Цветан Василев в „Бромак“, съобщава "Стандарт".

"Новинар" и "Труд" поместват на първите си страници отговора на Делян Пеевски на твърденията на банкера, че КТБ е била срината, след отказ на Василев да му предостави безвъзмездно активи. „Василев вади претоплени манджи“, пише "Новинар", цитирайки депутата от ДПС. „Василев да отваря сейфовете и да идва да отговаря“, цитира "Труд".

"Труд" атакува от първата си страница министъра на правосъдието. „Министър Иванов опитва измама. Вчера Иванов звъня в редакцията на вестника да каже, че не е имал никакви намерения да закрива Агенцията по вписванията. Подписът на правосъдния шеф обаче стои под документ, с който се закрива агенцията“, отбелязва вестникът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24