Искат уволнението на шефа на Специализираната прокуратура

| обновено на 13.08.15 в 17:51
Снимка: БГНЕС

Aдминистративният ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова е предложила на Висшия съдебен съвет да образува дисциплинарно производство срещу шефа на Първоинстанционната специализирана прокуратура Светлозар Костов за нарушения при изпълнение на наказанието на Росен Петров, осъден на три години и половина затвор за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.  


Според шефа на апелативните спецобвинители Даниела Попова подчиненият ѝ Костов трябва да бъде наказан, защото е осуетил привеждането в сила на присъда "затвор" срещу  Росен Петров, известен в кримисредите като Животното. Той е сред най  -агресивните фенове на ЦСКА. Вместо да влезе в затвора още през февруари заради наркотрафик, Петров е задържан едва във вторник, докато си почивал в Несебър. Преди това той активно се включва в нахлуването в зоналния съвет на БФС на Националния стадион "Васил Левски", като начело на червената агитка беше настоящия собственик на ЦСКА Гриша Ганчев.

Заради диагноза на латински, която му се сторила тежка, Костов е отложил изпълнение на присъда на един от наркогрупата на Златко Баретата. Проверката на Апелативната специализирана прокуратура обаче е установила, че представените документи от Петров не са достатъчни и не е изискано каквото и да е експертно становище за възможна несъвместимост на заболяването с изпълнение на наказанието. Затова прокурор Даниела Попова предложила Светлозар Костов да бъде уволнен, а докато тече дисциплинарна процедура - да бъде отстранен от длъжност.

Срещу Костов има още три дисциплинарки. Откакто е в София той е посветен на мегаделото Октопод. А като прокурор в Бургас ще се запомни с репликата "вързах му кънките" при осъждането на Максим Ставийски заради смърт на пътя.

ВСС ще решава след ваканцията си, която днес прекъсна за няколко часа, дали ще има ли дисциплинарно производство срещу спецпрокурора Светлозар Костов .




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24