Преглед на печата

"Стандарт" цитира Статистическия институт, че инфлацията е на минус за девети пореден месец. Годишната инфлация в края на юни е минус 1,3 на сто, пише изданието.

"Летен грип е заразил стотици", съобщава "Труд" и уточнява, че най-много са случаите по Черноморието. Вестникът цитира и специалисти, които съветват да не се предприема лечение с антибиотици.

"Сега" цитира решение на Съда по правата на човека в Страсбург, според което гражданите могат да критикуват чиновниците. Шестима души ще получат обезщетение, защото са осъдени, от наши съдилища, за подадени от тях жалби срещу държавни служители.

Вестникът пише още за абсурдни решения на българския съд – двама полицаи са получили различни съдебни решения при обжалване на наказанието си за едно и също нарушение – спане по време на нощен патрул.

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева заявява пред "24 часа": "И на магистратите им писна от некомпетентни колеги". Тя казва, че се подготвят промени в Наказателно-процесуалния кодекс, с които ще има по-бързо правосъдие.

"Каси-пирамиди въртят половин милиард лева на година", пише "Монитор". Недостатък в законодателството ни позволява съществуването на тези финансови пирамиди под формата на малки банки. У нас има регистрирани 60 подобни популярни каси. От Министерството на финансите все още не са заявили дали ще предприемат инициатива за законови промени, подчертава вестникът.

"10% нов данък покрай данък "уикенд", пише "Капитал дейли". Изданието пояснява, че облагането ще е за сметка на работодателя, а не на наетия.

Видният археолог проф. Николай Овчаров споделя в интервю за "Труд", че държавата трябва да стимулира собствениците на сгради със статут на културни паметници да ги възстановяват и поддържат.

Собственикът на хотел и туристическа агенция Валентин Йосифов коментира пред "Стандарт", че не е възможен ръст на туристите от 30 на сто, както прогнозират негови колеги. Той призовава управляващите и работещите в туризма да разширят границите на летния сезон и да заложат на формулата "ол инклузив".

Дъщерята на покойния футболист Трифон Иванов – Галина, казва: "Смъртта на баща ми не е случайна", пише "Телеграф". Вестникът цитира нейно писмо в социална интернет мрежа. Галина подчертава, че тя и сестра ѝ нямат достъп до имуществото на баща си.

"24 часа" пише: "Държавата с четири въпроса към Божков и Ганчев за дълговете на ЦСКА". Министърът на финансите Владислав Горанов е изпратил в Агенцията за приходите оздравителните планове за ЦСКА, става ясно от публикацията.

"Дума" и "Земя" съобщават на първите си страници за преговорите БСП – АБВ и БСП – "Движение 21" за предстоящия избор на президент. На преговорите вчера левите формации декларираха воля за победа, отбелязват двете издания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24