Преглед на печата

Вестник "СТАНДАРТ" пише за предстоящите разговори между премиерите Борисов и Ципрас под наслов: „Отпушват пътя на газа от Азербайджан и Иран към Европа“. На междуправителственото заседание в „Бояна“ ще бъде обсъден проектът за газова връзка между България и Гърция. По тръбата може да минават 5 милиарда кубически метра газ, три от които да изнасяме през Румъния за Европа. На масата за преговори ще бъде сложен и проектът за изграждане на газов терминал в Александруполис, който дава възможност за внос на азербайджанско гориво“, твърди "СТАНДАРТ". 
На съвещанието на българския и гръцкия кабинет днес „ще искаме гаранции, че гръцките фермери няма да блокират“ повече общата граница. 
„Една от топтемите“ ще е бежанската криза, пише още "СТАНДАРТ" и припомня готовността на Атина да подкрепи евентуално искане на София за засилване на присъствието на НАТО в акваторията на Черно море „за предотвратяване на бежански потоци“.
„Турция е приела едва 14 бежанци обратно от България по силата на споразумението за връщане, което бе сключено от Европейския съюз“, съобщава вестник "СЕГА". „Данните на МВР сочат, че нашите власти масово пишат молби, но те много рядко се удовлетворяват. От 1 юни досега МВР е изпратило 454 молби за общо 622 души“, отбелязва изданието.
Над 320 милиарда лева влизат в българските фирми на година, пише "МОНИТОР".
Впечатляващата сума е от отчетените от тях приходи пред НАП за 2015 година. За година приходите на компаниите са нараснали с близо 15 на сто, като през 2014 г. те са били 279 милиарда лева, показва справка на приходната агенция. Най-много приходи са отчели търговците на едро и на дребно, а също и финансовите услуги и застрахователите.
"КАПИТАЛ DAILY" помества анализ на „банковия сезон“. „В навечерието на фаталната дата 13 август, когато БНБ ще обяви колко здрави са банките в България, отчетите на 27-те институции показват силна първа половина на 2016 година. Печалбата е на рекордно високо ниво, депозитите на гражданите растат, леко се подобрява ситуацията в кредитирането“, пише вестникът.
"24 ЧАСА" предупреждава за „скандална поправка“ в Правилника за вписванията, която според председателя на Нотариалната камара Димитър Танев създава „огромен риск от нова вълна на имотни измами“. Вече съществува възможност всеки да отиде в Агенцията по вписванията и да получи незаверен препис от нотариален акт на чийто и да било имот. Въпросното копие лесно може да се превърне в заверен препис и да стане мнимо доказателство за прехворляне на имота, пише вестникът.
Челната новина в "ДУМА" и "ТРУД" е проваленото пряко телевизионно излъчване на състоялия се в края на миналата седмица събор на БСП на Бузлуджа. „БСП сигнализира прокуратурата“, съобщава "ДУМА" и помества въпроса на партийния лидер Корнелия Нинова към премиера Бойко Борисов „кой заглуши гласа на опозицията“. 
„Блокирането на телевизионния канал вероятно е външна кибератака с цел да се използват пробойните в информационната система на страната", пише "ТРУД", като цитира експерти по радио и телекомуникации.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24