Лидерът на крайнодясната "Алтернатива за Германия" иска германците да разполагат с оръжия

Снимка: БТА

Лидерът на крайнодясната и антиимигрантска партия "Алтернатива за Германия" Фрауке Петри подкрепи идеята германците да разполагат с огнестрелни оръжия и други средства за самозащита като лютив спрей, предаде Ройтерс. Според Петри много хора в страната не се чувстват в безопасност след ислямистките атаки в страната.

По-рано тази година Петри си навлече критики, след като поиска силите за сигурност да могат да използват огнестрелни оръжия срещу нелегални имигранти. Тя също се противопоставя на затягането на законите за притежание на оръжия, защото според нея те ще ограничат обикновените граждани, докато терористите ще си набавят оръжия по нелегални канали.

Германия е с едни от най-строгите правила за притежание на оръжия в Европа. Желаещите да се сдобият с пистолет трябва да бъдат над 18 години и да обосноват се нуждаят от него. След сексуалните посегателства по Нова година в Кьолн и джихадистките атаки през юли обаче кандидатстващите да се сдобият с лиценз за носене поне на лютив спрей и оръжие с халосни патрони са се увеличи с 49 процента през първата половина на 2016 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Бежанският поток е устремен към Германия

Меркел: Не бежанците са донесли тероризма в Германия

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че не бежанците са донесли тероризма в Германия, предаде Ройтерс. На предизборно събитие преди местните избори в източната провинция Мекленбург – Предна Померания Меркел добави, че ислямът има място в Германия,..

публикувано на 18.08.16 в 07:30

Германия: Турция сътрудничи от години с движения от Близкия изток

Правителството на Германия определя Турция като централна платформа за действие на ислямистки групировки . Това твърди германската обществена телевизия А Ер Де, като се позовава на отговор на правителството на питане от Лявата партия в Германия. Според..

публикувано на 16.08.16 в 14:09

В Германия са установени 340 случая на вербуване на бежанци от ислямски радикалисти

Германската служба за защита на конституцията е установила над 340 случая на вербуване на бежанци от ислямски радикалисти. Според директора на службата - Ханс-Георг Маасен , това е броят само на известните опити, като по всяка вероятност те са повече...

публикувано на 14.08.16 в 14:49

Над 340 бежанци - вербувани от ислямисти в Германия

Германската служба за защита на конституцията обяви, че разполага с информация за над 340 случая на вербуване на поддръжници на ислямистите сред бежанците. Според директора на ведомството Ханс-Георг Маасен това е броят само на известните..

публикувано на 14.08.16 в 10:21

Турски трафикант на хора, задържан у нас ще бъде екстрадиран в Германия.

Хасковският окръжен съд уважи искането на Германия за екстрадиране на 46-годишния Айхан Алтун.   Турският гражданин е задържан на 28 юли на граничен пункт "Капитан Андреево в изпълнение на европейска заповед за арест.  Обвинението срещу Алтун е за..

публикувано на 12.08.16 в 18:30
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят,..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от..

обновено на 17.12.18 в 09:24