Изборният ден в столичния район "Младост" протича спокойно

| обновено на 13.11.16 в 19:12
Снимка: БГНЕС
Над 45 на сто е избирателната активност в столичния район "Младост" към 17 часа, където освен президент се избира и кмет на района. 
Това съобщи за "Хоризонт“ председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова. Това е с 2 на сто повече, отколкото на първия тур преди седмица. 

Витанова съобщи, че изборите в "Младост" протичат нормално. До момента в Общинската избирателна комисия има получен един писмен сигнал за нарушения и няколко обаждания по телефона. Без напрежение протича гласуването в 81-во средно училище "Виктор Юго" в "Младост 3", показа проверка на "Хоризнонт".
Изборите в "Младост" протичат спокойно и според председатели на секционни избирателни комисии: 
Гласуването в днешния ден върви доста спокойно, доста по-спокойно от предходната седмица. Няма напрежение, няма струпвания", каза Пенка Лачова, председател на 75-та секционна избирателна комисия в "Младост".

По-рано писмен сигнал постъпил в Общинската избирателна комисия в столичния район "Младост" срещу депутата Георги Кадиев. Подателят на жалбата посочва, че Кадиев се опитвал да контролира изборния процес в секциите там.

Близо 89 000 жители на столичния район "Младост" избират кмет на втори тур. Миналата неделя избирателната активност е била 58 процента. Със закъснение започна изборният ден в една от секциите в "Младост" 3, в друга не бе подпечатана бюлетина след гласуване, показа проверка на "Хоризонт". 11 процента е към този час избирателната активност в района.

Любка Анастасова е председател на 93-та секция в столичното 131-во училище:

Става бързо, защото сега бюлетините са по-малко.

Спокойно и без напрежение гласуват жителите на "Младост"-1А в столичното 145-о училище. До този момент няма постъпили жалби в Общинската избирателна комисия, информира председателят Полина Витанова:

Могат да се подадат сигнали по телефона на комисията. Писмени сигнали и жалби могат да се изпратят на имейла. Телефонът е 02/9377460.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Евелина Стоянова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24