Бъчварова: Националният кризисен щаб е готов за действие при влошаване на времето

| обновено на 15.01.17 в 19:37
Снимка: МВР

При усложняване на метеорологичната обстановка Националният кризисен щаб е готов за действие. Това съобщи в Сливен министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. Тя допълни, че щабът ще работи както досега и подчерта, че са предприети всички мерки за недопускане на ситуации с бедстващи хора:

Има готовност щабът, ако се усложни обстановката, да действа както досега. Техниката не е изтеглена от критичните места. Мисля, че ще се справим, още повече, че опитът е може би най-ценното в тази ситуация.

Според Бъчварова организацията, предприета преди влошаването на времето през изминалите дни, е дала добър резултат. По думите й именно превантивните действия са довели до възможно най-малко инциденти, загинали или пострадали хора. Тя отново призова да се следи прогнозата за времето преди да се тръгне на път.

Осем нови служители и седем автомобила ще бъдат включени в борбата в противодействие на битовата престъпност в Сливенска област, обяви още Румяна Бъчварова.

Назначените осем души ще бъдат бивши полицаи, които ще бъдат ангажирани с охраната на полицейските сгради. Освободените от дежурства по охраната полицаи ще бъдат назначени в селата, каза Бъчварова след срещата си с директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Чавдар Божурски.

Тя коментира, че операцията по справянето с битовата престъпност върви много добре и коментира работата на полицията в Сливен:

Мога да кажа, че първата седмица има много добри резултати тук. Разстановката на силите е много добре направена. Отчитат се спецификите в отделните населени места, активно се работи с кметовете.

Бъчварова отчете още, че срещите в страната с директорите на полицейски дирекции са ползотворни, тъй като на тях се обсъждат конкретни планове за справяне с битовата престъпност по места.

Заедно с директора на "Граничната полиция" тя провери работата на граничния пункт Малко Търново. Обсъдена е била  интегрираната система за наблюдение и надграждането й по проектите, които ще бъдат финансирани с евросредства. Системата ще улесни работата на граничната полиция при локализиране и задържане при опит за нелегално преминаване на границата. 

Граничните патрули са информирали министър Бъчварова, че от декември миграционният натиск в района на Малко Търново е нулев.

16 нови автомобила очаква Областната дирекция на МВР-Бургас, за да ги включи при работата по противодействие на битовата престъпност. Те ще пристигнат в следващите месеци, съобщи в Бургас министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя похвали работата на областната дирекция като посочи, че Слънчев бряг от проблемно място в криминогенно отношение се е превърнал в добър пример за работата на полицията.
Съобщено беше още, че при акцията, която продължава в цялата страна, са открити и задържани 213 души, издирвани от полицията. За региона на Бургас те са 10. Профилът им е различен. Издирвани са за това, че са заподозрени в извършване на престъпления или по досъдебни производства. Тепърва прокуратурата ще преценява дали да иска за тях мерки за неотклонение.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24