Акценти от чуждестранния печат

Преговорите за Брекзит би трябвало да започнат само десет дни след обявяването на резултатите от парламентарните избори във Великобритания, прогнозира "Дейли експрес". Вестникът се позовава на свои източници в Брюксел, които твърдят, че главният преговарящ на ЕС Мишел Барние е отбелязал датата 19 юни като първи ден на детайлните разговори за напускането на ЕС от Обединеното кралство. 
Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин е бил обект на следене от британските служби. Причина за това са неговите връзки с Временната ирландска републиканска армия (ИРА), заради които е имало опасения, че Корбин би могъл да представлява заплаха за националната сигурност, сочи разкритие на вестник "Дейли Телеграф". 
Когато европейските министри на отбраната се събраха на среща в Брюксел тази седмица, всички погледи бяха насочени Силви Гулар, коментира вестник "Гардиън". Бившият либерален евродепутат Гулар беше назначена за френски военен министър по-малко от 24 часа преди форума, припомня изданието.
Външният министър и социалдемократ Зигмар Габриел обвини индиректно канцлера Ангела Меркел в мекушавост в отношенията с Турция, пише влиятелният немски ежедневник "Ди Велт“. Изглежда конфронтацията между партньорите в управляващата коалиция в Германия се изостря, коментира изданието. 
"През лятото на 2015 г. Алексис Ципрас ми каза, че трябва да се боя от ново Гуди“, споделя пред вестник  "Екатимерини" бившият гръцки министър на финансите Янис Варуфакис. По думите му, премиерът Ципрас се е опитал да застави Варуфакис да отстъпи пред исканията на международните кредитори, за да не предизвика социално напрежение и нов военен преврат в Гърция, като този през 1909 г., допълват от вестника.
Филипините повече няма да приемат помощ от Европейския съюз, за да отстояват своята независимост. Това заявиха от президентството в столицата Манила, информира вестник "Манила Таймс". Новата политика ще държи Брюксел настрана от делата на филипинското правителство, допълва изданието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24