Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Учители и родители посрещат на нож идеята за удължаване на учебната година", пише "Сега". Предложението е на Министерството на образованието е подложено на обществено обсъждане. "Сега" пише днес за още една идея на управляващите - от Агенцията за приходите планират да привлекат населението в борбата с контрабандата с горива. Министреството на финансите обнародва проектонаредба, в която се предвижда всички бензиностанции да издават касова бележка с код, а всеки шофьор ще може, чрез този код, да провери дали сметката е регистрирана в НАП.
Близко до темата е заглавие на "24 часа" - "Болниците да обявяват какво лекуват без пари". Здравният министър е разпоредил всяка болница да обяви списък на медицинските си дейности, за които пациентите няма да плащат.
"Борисов води Макрон на море", е водещото заглавие на "24 часа". Френският президент ще гостува у нас след по-малко от месец. 
Край средновековната базилика Перперикон в Родопите се появи Град на мъртвите, е четем в "Труд". Некрополът е с огромни размери, разказва археологът, професор Николай Овчаров. Според него, Перперикон е бил град с население от няколко хиляди души.
"Стандарт" припомня, че подетата от изданието кампания "Чудесата на българия" навършва седем години. Инициативата започва, когато у нас са открити мощите на Йоан Кръстител. Тази годишнина, както и 25-я рожден ден на вестника, ще бъдат отбелязани с дискусия в Созопол през август.
76-годишната Стефка от Тутракан, бивша учителка, събира по 250 евро от всяко момиче, което работи на витрина на улицата с червени фенери в Брюксел, информира "Телеграф". Възрастната жена има договор за наем, след което вземала от желаещите да работят момичета такса. Баба Стефка живее в Брюксел от 15 години и говори отлично френски език, пише вестникът.  
"Българче се роди в небето", пише "Стандарт" на първа страница. Бебето Николай проплакало на 11 километра височина в самолет, летящ от Богота за Франкфурт. Наложило се междинно кацане в Манчестър, където майката и бебето били предадени на медицински екип.
17 хиляди катастрофи само за седмица, отчита "Монитор". Данните са на МВР. Добрата новина е, че загиналите са по-малко в сравнение с лятото на 2016 година. "Монитор" помества и друга статистика - само за две седмици 65 хиляди души са поискали парична помощ за отопление от държавата. В социалните служби е в ход и кампанията за приемане на молби за еднократна помощ за първолаци.
Примабалерината Маша Илиева разказва, в интервю за "Труд", че готви грандиозен проект за предстоящото председателство на България догодина. 
Според "Телеграф", на българо-сръбската граница, над Брегово и в околностите на Видин, са кръжали неидентифицирани летящи обекти. За това е съобщил руски сайт, който е цитиран от сръбски медии.  Сърбин, очевидец, е направил снимки на летящите чинии.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24