Оградата по границата отново скара опозиция и управляващи

| обновено на 19.10.17 в 14:47
Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в декларация от парламентарната трибуна, че правителството умишлено укрива информация за корупция при строежа и ползването на защитната ограда на границата с Турция. БСП разполага с филм на журналиста и депутат Елена Йончева за сериозни нарушения. Нинова настоя за оставката на вътрешния министър Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов.

Декларирам от името на парламентарната група на "БСП за България", че не можете да ни спрете, че ще поканим всички европейски посланици и ще им предоставим кадрите от този филм и документите, които уличават правителството в корупция. Господин Борисов, към Вас се обръщам, ще Ви информираме специално кога и къде ще бъде излъчен този филм и очакваме да изпратите да ни арестуват - 80 депутати от "БСП за България", посочи Нинова.

Йордан Цонев от ДПС също подкрепи казаното от социалистите. Тези неща са продължение на онова признание, на онази активистка на националистите, която сключи споразумение със съда, признавайки, че е участвала в канал за мигранти. Ето го пътят на този канал. Разбирате ли, че коалиционните Ви партньори са в тази игра, заяви Цонев.

Цветан Цветанов от ГЕРБ обвини социалистите в разпространение на фалшиви новини. Никой по никакъв начин няма да ограничи възможността на който и да било народен представител. Или, ако можете да заведете всички тези 80 народни представители, да отидете и да сезирате компетентните органи, както го направихте за всеки един конкретен случай, когато сте имали достатъчно информация, каза Цветан Цветанов.

Депутатът от БСП Елена Йончева обясни в кулоарите на парламента, че от три месеца прави свое разследване за качеството на оградата по българско-турската граница. Йончева смята, че Министерският съвет въвежда цензура при разследването на корупцията. В момента Йончева преговаря с няколко телевизии за излъчването на филма, който е заснела. За съжаление не е реализиран първоначалният проект, който е одобрен от МВР и затова имаме документи. Реализиран е друг проект, в резултат на което оградата пада, оградата се чупи, през нея минават буквално за минути по 40 души и това съм го виждала и съм го снимала, регистрирла съм го. През оградата преминават по-бързо, отколкото автобусът с бежанци, които биха минали през КПП, каза Йончева.

Последва отговор от "Обединени патриоти". Преди декларацията в зала от председателя на парламентарната група Волен Сидеров, депутатът Борис Ячев обяви, че вицепремиерът Валери Симеонов възнамерява да съди Корнелия Нинова и Елена Йончева:

Упълномощен съм от г-н Валери Симеонов едно изречение да предам. Няма да цепи басма на Корнелия Нинова и Елена Йончева, ще ги даде под съд и двете за подобни лъжливи внушения, заяви Ячев.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24