Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Доктрина за България предлагат учени, информира "Труд". Екипи тръгват из страната да представят проекта.В изготвянето са участвали академици, индустриалци и интелектуалци с план за обединение около национални цели.

"Труд" подчертава, че образованието е изведено като основа на духовността на нацията. Националните цели са изпратени и на правителството. Ръководител на проекта е академик Стефан Воденичаров, бивш служебен министър и бивш председател на БАН.

"24 часа" представя 54 отлични ученици, спечелили отличието "Отличниците на България". Те казват за себе си, че правят това, което обичат. В клуб най-умните деца на държавата ще обменят своите идеи.

В интервю за "24 часа", психиатърът Румен Петров коментира, че интернет дава на децата утеха, но като утехата на биберона. Той смята, че ако подрастващите работят с родителите си 3-4 часа на седмица, по-лесно ще се впишат в света на възрастните. Интервюто е част от новия проект на изданието с надслов "ДЕТЕТО. Какво искам да стане."

"На съвременния ученик не му се чете, иска информацията във формата на Фейсбук", казва в интервю за "Монитор" учителят Борислав Минчев от гимназията по туризъм във Велико Търново. Ученикът не може да бъде излъган, добавя той и споделя, че българските учители са постоянно разпъвани между крайности.

"Сто опасни секти вербуват българите", предупреждава от първа страница "Телеграф". Никой не следи непознатите у нас вероизповедания, показва проверка на изданието и уточнява, че съдът е допуснал регистрацията на 168 култа.

Добруджа решава за шистовия газ на 17 декември на местен референдум, съобщава "Монитор". И съветниците на Добрич гласуваха декларация срещу фирмата, която иска да проучва и добива газ в региона. Днес, на заседание на общинския съвет в Генерал Тошево, ще се гласува предложението на кмета Валентин Димитров за датата на референдума.

"България се срина в световната класация за най-добър бизнес климат", това е водещата тема на "Сега". В редовен годишен доклад на Световната банка страната ни е загубила 11 позиции и е на 50-то място от 190 държави в графата  "най-уредените и дружелюбни икономики", показва докладът.

Депутатът от ГЕРБ Ивайло Константинов е съсобственик на фирмата-собственик на катастрофиралия в понеделник автобус, информира "Капитал дейли". Народният представител е член на транспортната комисия, но той заявява, че няма конфликт на интереси, уточнява публикацията.

"Оставката на здравния министър няма да има оздравителен ефект", прогнозира вестник "Сега". За 6 години управление ГЕРБ смени четирима министри, но здравеопазването не се оправи, даже напротив. Който и да е следващият министър, той ще е по-нисък от тревата и ще има основно представителни функции, пише в анализа на вестника.

Авторите на филма "Донбаска пролет" обвиняват Министерството на културата в цензура, пише вестник "Дума". Премиерата на творбата в столично кино снощи е била отменена, имало е и натиск над управителя на киното, уточнява изданието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24