Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Коледни надбавки за пенсии, но не за всички", пише "Труд" на първа страница и уточнява, че до дни ще се реши дали има пари за бонуси. Обсъжда се кои пенсионери да получат допълнителни пари.

Автобусна фирма осъди пътната агенция заради греда убиец на пътя, пише "Сега". Става дума за инцидент в тунел "Ечемишка" през февруари, при който загина жена.

"24 часа" предлага анализ на тема: "Защо е време за финансист здравен министър". Министър Владислав Горанов постави точната диагноза - системата е неефективна, има лични и корпоративни интереси. Вестникът съобщава, че премиерът Борисов ще посочи следващия здравен министър на 10 ноември.

Държавните енергийни фирми затъват, въпреки увеличените приходи, информира "Сега". Загубата на "Марица Изток 2" расте заради скъпите квоти за парникови емисии. Намалели са рязко печалбите на "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз", сочи изданието.

Осем от десет българи живеят в собствен дом, съобщава "Труд".  Данните са на Евростат. Румъния е водеща в Евросъюза по процент собствени жилища, ние сме на седмо място по този показател.

Според Красен Станчев, председател на Управителния съвет на Института за пазарна икономика, проектът за Закон за храните е узаконяване на грабеж. В частта за водите, пояснява той, има текстове, които ще улеснят крадците с право за ползване на находищата на минерални води. Станчев прогнозира рязко влошаване на бизнес средата.

"Дума" информира, че бившият главен секретар на МВР е злоупотребявал с власт. Констатацията  е на Върховния административен съд. Костов е употребил недопустим натиск при отстраняване на хора от ръководни постове в МВР.

Министърът на туризма Николина Ангелкова е обещала втори лифт в Банско на среща с представители на местния бизнес, съобщава "Телеграф". Зимният сезон ще бъде открит в града на 16 декември. Все още не са уточнени цените за ски картите.

Сто хиляди българи напират за американски паспорт чрез лотарията за зелена карта, пише "Монитор". 18 500 наши туристи са получили виза за посещение на САЩи миналата година. По информация на Държавния департамент, 1 400 българи са получили миналата година американско гражданство.

Актьорът Стефан Данаилов изповядва живота си в книга, съобщава "24 часа". Изданието представя и друг популярен актьор, Деян Донков, в една от последните му роли - на Калигула.

Популярният йеромонах Никанор, бивш финансов брокер, е дал под съд игумена на Гигинския манастир - отец Евгений, пише в публикация "Телеграф". Евгений купил земя за манастира на свое име и построил сграда с пари от дарения. Според йеромонах Никанор, архимандрит Евгений може да бъде лишен от сан от църковния съд.

На Архангелова задушница западният и средноевропейски митрополит Антоний подчертава: "Молитвата е приносът ни за душите на нашите близки". Той предупреждава, че оставянето на храна върху гробовете е остатък от езичеството, пише "Монитор".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24