Ангелкова няма да предлага пълна забрана на преместваемите обекти по плажовете

Николина Ангелкова
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова няма да предложи пълна забрана на преместваемите обекти по плажовете. Това стана ясно в края на обсъждания с туристическия бранш проект за промяна в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който ще бъде внесен в Министерския съвет.

Туристическият бранш изрази несъгласие с предложението за премахване на преместваемите обекти от курортите, направено от работна група към вицепремиера Валери Симеонов. Важно е различията да бъдат обсъждани, за да бъде защитен в максимална степен общественият интерес, посочи министър Ангелкова: 

Контролът трябва да бъде изключително стриктен и ние сме го доказвали, че цяло лято непрекъснато осъществяваме контрол. Трябва да има специфични изисквания, особено за територията на националните комплекси, на националните курорти за архитектурна визия, за отстояния на обектите. Никой не иска да му е битпазар.

Ако решавайки проблема с лошата визия, стигнем до крайности, ще създадем редица други проблеми, посочи председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев:

Те са и икономически като по-малки приходи в бюджета, загуба на рентабилност при концесионерите и оттам плажовете ще се лишат от охрана, ще дадем път на сивия сектор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Николина Ангелкова

Николина Ангелкова: Туризмът ни бележи ръст на приходите и качеството

България все повече се разпознава като дестинация, която предлага качество , подчерта в предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт" министърът на туризма Николина Ангелкова . Туризмът заема 12% от Брутния вътрешен продукт на страната с преките и..

публикувано на 12.11.17 в 11:58

Министър Ангелкова обсъди в Банско готовността на зимните курорти за сезона

Министърът на туризма Николина Ангелкова и представители на различни ведомства се срещнаха с туристическия бизнес в Банско, за да обсъдят готовността и проблемите в навечерието на зимния сезон. От бранша отново поискаха държавна защита срещу..

публикувано на 02.11.17 в 16:16

Николина Ангелкова: 61% повече туристи са преминали през Летище "Варна"

Увеличение на пътниците, преминали тази година през летищата във Варна и Бургас, прогнозира министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за БТА. Според нея, увеличението за летището във Варна е около 61 процента, а за Бургас – 51,3 на сто. Министър..

публикувано на 02.11.17 в 07:46
Николина Ангелкова

Н. Ангелкова е против премахването на преместваемите обекти

Министърът на туризма Николина Ангелкова е против цялостното премахване на преместваемите обекти от плажовете. По думите й предстои да се организира дискусия за обсъждане на предложенията на заинтересованите страни. Според нея пълното премахване на..

публикувано на 31.10.17 в 14:12
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят,..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от..

обновено на 17.12.18 в 09:24