Преглед на печата

Всички вестници отразяват убийството на 49-годишния бизнесмен Петър Христов, застрелян вчера пред офиса си в София.

Според "Телеграф" мотивът за покушението е отмъщение.

"Разстреляха благодетеля на Велико Търново", пише "Стандарт" и допълва, че сравняват убийството му с това на Илия Павлов и Емил Кюлев.

"Показен разстрел на близък до ГЕРБ бизнесмен върна мутренските времена" - това е водещото заглавие на "Сега". Въпреки цялото старание на управляващите да покажат, по време на Европредседателството, че страната ни е сигурна и стабилна, показният разстрел всъщност демонстрира завръщането на  мутренските времена, коментира вестникът.

"Снайперист покоси бизнесмен, разкрил бандата на Наглите", пише "Монитор". МВР проверява версията за разстрел заради сътрудничество на службите.

"Посрещаме Европа с ново убийство", жертвата е бизнесмен, приближен до ГЕРБ, пише на първа страница "Земя".

"Разстреляха показно близък на Цветанов", пише във водещото си заглавие "Дума". Твърди се, че той печели най-много обществени поръчки във Велико Търново, където и живее.

"24 часа" разказва, че убитият Петър Христов има 30 работещи фирми и печелел обществени поръчки за милиони. Вестниците съобщават и че президентът Румен Радев е извикал на разговор министъра на вътрешните работи заради зачестилите убийства и е обърнал внимание на необходимостта от усъвършенстване на модела на работа в борбата с престъпността.

"Яйцата поевтиняват", информира "24 часа". Миналата година те рязко поскъпнаха и регистрираха петгодишен рекорд след скандала с фипронила и след птичия грип.

Невръстните родилки са се увеличили двойно през последните три години, алармира "Монитор". Всеки месец у нас се изоставят 86 бебета. Данните са от болница "Майчин дом".

"12 болници пред фалит", съобщава "Стандарт". Най-малко 12 общински болници са застрашени от фалит заради натрупани дългове. Най-зле са здравните заведения в Омуртаг, Тутракан, Белоградчик, Димитровград, Гоце Делчев и Петрич.

Депутатът от БСП Елена Йончева е публикувала в профила си във Фейсбук снимка с поредните пропаднали участъци по границата ни с Турция, пише "Труд". По думите й, съборената мрежа е в района на Малко Търново.

"Правителството вкара парламента в поредния правен абсурд", пише "Сега". Управляващите от ГЕРБ ще гласуват със задна дата мораториум върху придобиване на държавни и общински имоти. Решението на Министерския съвет е от последния работен ден на парламента и така то останало за гласуване за януари.

Преди днешното заседание при президента на Консултативния съвет за национална сигурност, "Труд" помества анализ на журналиста Владимир Костов, озаглавен: "На терена на несигурността". В наше време, само на терена на динамиката и несигурността може да се изкове победа, защото сигурността днес може да си я представя само човек, който живее със затворени сетива за света, е тезата на автора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24