Социалната цена на сделката за продажбата на ЧЕЗ ще обсъжда временната парламентарна комисия

Социалната цена на сделката за продажбата на българските активи на ЧЕЗ ще е акцентът в днешното заседание на временната парламентарна комисия, която беше създадена по казуса. Срещата е по настояване на двата най-големи синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа“.

Един от въпросите, на който очакват отговор синдикатите, е дали и как ще се променя цената на тока за бита през следващите години.

Председателят на Комисията за продажбата на ЧЕЗ Желю Бойчев посочи и останалите питания към енергийния регулатор, към Министерството на енергетиката и към избраната за купувач фирма „Инерком“.

Според него това са социалните измерения на сделката с оглед запазване на доходите и социалните придобивки на работниците, стратегията за развитие на дружеството, включително инвестициите и производствената програма и бизнес-план за развитие, ценовата стратегия на дружеството и социалните измерения за потребителите.

Освен за ценовата политика, председателят на енергийния регулатор Иван Иванов ще отговаря и на въпроси, свързани с инвестициите, които са правени от ЧЕЗ и докладите от извършените проверки и одити, добави Бойчев.

На днешното заседание се очаква срокът за работа на комисията да бъде удължен с месец.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

5 200 подписа събраха социалистите в Дупница срещу сделката за ЧЕЗ

Кампанията се проведе в продължение на месец. БСП се обяви за разваляне на сделката и влизане на държавата в нея. "В Кюстендилска област в подписката се включиха общо 13 000 граждани. Над 5 000 - в Кюстендил, а останалите – в малките общини", обобщи..

публикувано на 16.04.18 в 14:18
Жельо Бойчев

Комисията за сделката с ЧЕЗ е получила отговор от "ЧЕЗ - Прага" на зададени въпроси

Временната парламентарна комисия за сделката с ЧЕЗ е получила отговор от централата на ЧЕЗ-Прага на зададените въпроси относно сделката за продажбата на "ЧЕЗ-България" на българското дружество "Инерком“. Имаме потвърждение от страна на "Инерком“, че..

публикувано на 13.04.18 в 15:57

Жельо Бойчев: Временната комисия за ЧЕЗ ще поиска удължаване на срока

Поставили сме си няколко въпроса. Първо трябва да видим кой по същество купува ЧЕЗ, с какво финансиране и каква е била ролята и мястото на българските институции в този процес. Това каза в ефира на Радио Благоевград Жельо Бойчев депутат от БСП и..

публикувано на 13.04.18 в 10:04

Парламентарната комисия за сделката за ЧЕЗ ще поиска работата ѝ да бъде удължена

Председателят на временната парламентарна комисия за сделката на българските активи на ЧЕЗ Жельо Бойчев заяви, че ще поискат работата ѝ да бъде удължена, за да могат да получат изисканата от институциите допълнителна информация. Една част от нея е..

публикувано на 12.04.18 в 12:13
Жельо Бойчев

Представят резултатите от работата на временната парламентарна комисия за продажбата на ЧЕЗ

Резултатите от работата на временната парламентарна комисия за продажбата на българските активи на ЧЕЗ ще представи в Народното събрание нейният председател Жельо Бойчев . Той припомни какви бяха очакванията от временната комисия за ЧЕЗ:..

публикувано на 12.04.18 в 07:42

Токът за бита да поскъпне средно с 16% са поискали от ЧЕЗ

Токът за бита да поскъпне средно с 16 на сто са поискали от дружества на ЧЕЗ, снабдяващи Западна България. Компаниите, обслужващи останалата част от страната, Енерго про и EVN вече настояха от юли електроенергията да скочи с около 7%.  Всички енергийни..

публикувано на 11.04.18 в 15:09
Сградата на ЧЕЗ Груп в Прага

"Лидове Новини": ЧЕЗ ще преговарят с индийската компания India Power, ако преговорите с "Инерком" се провалят

ЧЕЗ ще преговарят с индийската компания India Power, ако преговорите с "Инерком-България" се провалят, пише "Лидове Новини", като се позовава на свои източници. Това е изданието, което разкри възможното офшорно финансиране на българската компания...

публикувано на 11.04.18 в 14:17
Николай Александров

Николай Александров: Държавата може да участва в сделката с ЧЕЗ, въпреки думите на Горанов

Парламентарната група на „Обединените патриоти” има твърда позиция за това, че държавата трябва да участва в сделката с ЧЕЗ. До момента няма официално писмено уведомление от правителството, че се отказва от такова участие. Това заяви в предаването..

публикувано на 07.04.18 в 13:04

Мартин Владимиров: Държавата не трябваше да се меси в сделката за ЧЕЗ

Държавата не трябваше да се меси в сделката за ЧЕЗ от гледна точка на това да вземе дял, смята енергийният експерт Мартин Владимиров от Центъра за изследване на демокрацията. В предаването „Преди всички“ той изказа мнение, че това е било кризисен..

публикувано на 05.04.18 в 08:42
Сградата на ЧЕЗ Груп в Прага

ЧЕЗ все още подготвя комплексните анализи за сделката с "Инерком"

ЧЕЗ все още подготвя комплексните анализи за всички възможности за приключване на продажбата за българските активи на "Инерком", съобщиха за "Хоризонт" от чешката компания. Все още обаче не е известно кога те ще бъдат обсъдени.  Въпреки обрата..

обновено на 04.04.18 в 19:06
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят,..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от..

обновено на 17.12.18 в 09:24