Европейското по ветроходство от 16 до 24 май в Бургас

Снимка: гръцкият екипаж Мантис и Киялис

Над 80 лодки заявиха участие в европейското състезание по ветроходство с домакин Бургас. Продължава регистрацията за надпреварата, която ще се проведе от 16 до 24 май.

Очакваме елита и оспорвана борба за титлата, съобщава Станислав Касъров, главен съдия на клас 470:

Ще дойдат включително и олимпийски шампиони от Рио де Жанейро като състезателката  при жените Хана Майлс, тя участва с нов партньор. При мъжете ще са бронзовите медалисти от Рио екипажът на гърците Панайотис Мантис и Павлос Киялис. Австралийците няма да участват, защото са извън Европа, но лодките ще достигнат стотина, при заявени 80 към този момент, с екипажи от яхт клуб Бургас и един смесен с яхт клуба в Приморско. Очаква се потвърджение от Несебър  и Варна за други, които да се включат.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"По моя начин" и Димитър Бербатов

Българският нападател Димитър Бербатов е в Бургас след като поредната престижна класация го постави  в Топ 20  за най-добрите нападатели, играли някога в ерата на Висшата лига. Изненадан бях в интерес на истината, но поласкан. Това е голямо признание за мене, за България като цяло. Признание за работата, която съм свършил, за кариерата ми,  накара ме да..

публикувано на 02.12.18 в 17:17

Малките шейхове са шампиони във футболен турнир в Златоград

Отборът за деца, родени през 2005 г. на Нефтохимик разгроми конкуренцията на футболния турнир CHAMPION OF CHAMPIONS, който се проведе в Златоград. Малките зелени таланти вдигнаха купата за първото място, след едно равенство и четири поредни победи. При момчетата на треньора Ганчо Евтимов отидоха и най-престижните индивидуални отличия. Голмайстор..

публикувано на 28.08.17 в 10:30

Майстори на подводния риболов ще ловят най-голямата риба в Приморско

Майстори на подводния риболов ще се съберат в Приморско, за да премерят сили в Международния турнир „Димитър Минев“. Състезанието ще се проведе на 25 август, петък, от 10 часа на пристанището. Състезатели от страната и чужбина ще се гмуркат в морето в търсене на най-голямата риба. Те ще демонстрират уменията си под водата, опитвайки..

публикувано на 21.08.17 в 11:14

Блиц шах в Морската градина днес

Шахматен клуб "ЧесБомб" - Пловдив и шахматният портал ChessBomb.com  организират за  любителите на шахмата  днес блиц турнир.  Четвъртият фестивал от Веригата открити състезания ще започне  от 14.00 ч. в Морската градина на Бургас, между "Флората" и "Пантеона".  Очаква се този път турнирът да събере над 200 шахматисти от цялата страна и чужбина от..

публикувано на 05.08.17 в 09:58
джет

Бургас отново е домакин на състезание по джет ски

След 3-годишна пауза централният плаж в Бургас отново ще бъде домакин на кръг от републиканския джет ски шампионат. Най-добрите джет пилоти в България ще спорят за купа "Бургас" на 22 и 23 юли (събота и неделя), като състезателното трасе ще бъде в непосредствена близост до Моста, каза за БНР - Бургас Манол Тодоров от jetski.bg В битката за..

публикувано на 22.07.17 в 10:44

Все още няма яснота дали "Нефтохимик" ще получи нужното финансиране за Втора лига

Феновете на "Нефтохимик" са в очакване да се развърже възела и да стане ясна съдбата на отбора. Председателят на фен клуба Николай Стоянов е категоричен, че зелените трябва да продължат да играят, дори и да са във втора лига. „Отпадането на "Нефтохимик" беше неочаквано, на фона на бюджета и спокосйтвието, които бяха осигурени на..

публикувано на 13.06.17 в 15:47

Момчетата на Нефтофимик победиха Верея

 Елитната формация на Нефтохимик до 15 години стартира с победа в тазгодишното първенство. Момчетата на Милен Христов се наложиха с 1:0 при гостуването си на Верея (Стара Загора). Единственото попадение в срещата отбеляза Димитър Примов през второто полувреме. „Футболистите показаха характер, преследваха победата през целия мач и се бореха до..

публикувано на 11.09.16 в 09:02