Децата ще пътуват безплатно във влаковете на БДЖ по повод Деня на детето

| обновено на 01.06.18 в 07:54
Снимка: БГНЕС

По повод днешния Ден на детето БДЖ осигурява безплатно пътуване на деца до 14 години за всички пътнически и бързи влакове. Възрастта им трябва да се удостовери с копие на акт за раждане или с друг документ, информира Милена Ценова от Дирекция "Маркетинг и Продажби" в БДЖ, и допълни:

"Инициативата включва всички влакове - както пътнически, така и бързи, пътуващи от 0 ч. до 24 ч. на 1 юни. Пътувания, които са започнали с нощни влакове на 1 юни преди 24 ч. продължават и спокойно завършват в следващия ден."

И още една инициатива по повод 1 юни от БДЖ: организира се пътуване с атракционен влак с парен локомотив по маршрут София-Банкя и обратно. Около 80 деца в неравностойно положение ще се включат в проявата. Влакът ще тръгне в 10:45 часа от Централната жп гара в София.

Ямболските поделения отварят врати по случай Деня на детето. От общината в града организират концерти, арт- работилници и анимации.

"Влакче на мечтите" е наречен общоградския празник, който започва в 10 часа в парка.  В него ще вземат участие всички детски градини. Ще има конкурс за детска рисунка, много музика и танци.
За по-големите, вечерта от 20.00 часа на площада ще започне традиционният хепънинг „Не на дрогата" с участието на млади изпълнители и рок-групи.
Две ямболски военни формирования също предлагат силни емоции за своите посетители в Деня на детето. За поредна година авиобаза „Безмер“ организира ден на отворени врати. Гостите ще могат да разгледат самолети Су-25, стрелково въоръжение, екипировка и специална техника. Артилерийското поделение край село Кабиле също ще бъде отворено за посетители.
Ръководството на Регионалната библиотека в Разград обявява ден на безплатна регистрация в детския отдел за децата до 14-годишна възраст.​
Стотици деца и техните родители се събират тази сутрин на площада пред Драматичния театър в Търговище, където ще се проведе градският празник по повод Международния ден на детето, разказва директорът на Центъра за работа с деца Валентина Радева.
"Ще обособим един екокът, където да засадят цвете, да го отнесат вкъщи и да получат разбира се, знание как да се грижат за него. За най-мъничките предлагаме едно много кратко състезание с ролери и тротинетки".
Специална програма по повод днешния първи юни организира Националната галерия "Квадрат 500". През целия ден ще има творчески ателиета, а участието в тях е безплатно, разказа пред "Хоризонт“ Яна Братанова, уредник в галерията.
"Предлагаме ателие, което започва на открито и нарекохме "Тебеширени рисунки" пред галерията. Пак на същата тази платформа ще се случи едно представяне на книга за правата на децата, илюстрирано от деца и ще станем свидетели на театър от деца за деца".
Хиляда балона ще полетят в небето на Плевен по повод Международния ден на детето. 
На 1 юни в Смолян се провежда информационен ден за малки и големи, посветен на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. 
Следобед ще има велосипедни обиколки за деца на възраст между 4 и 12 години. 








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24