Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Ромските вандалски нападения и кражби от жп линиите не спират, пише "Труд" на първа страница. Пътник беше ранен в лицето във влак, преминаващ през столичния квартал Филиповци, уточнява изданието.

"Системата ни убива" свали социалния министър, е водещото заглавие на "Сега". Премиерът Борисов се стресна от нарастващата подкрепа към протестите на майките на младежи с трайни увреждания. Другият министър, който предизвика сериозно напрежение сред хората с увреждания, е здравният, пише още вестникът.
Според "Труд" оставката на социалния министър Бисер Петков е неочаквана.
"Кога ще ни чуете?" е водещото заглавие, посветено на темата, на вестник "Земя".  Това всъщност питат родителите на деца с увреждания от Варна и Бургас. Там започнаха безсрочни протести по примера на София и Добрич.
"Телевизионен репортаж за деца с увреждания свали министъра, клатещ се от месец", пише "24 часа". Премиерът недоволен от забавяне на закони. Родителите внесли свой законопроект при омбудсмана, докато социалният министър не бил готов със своите предложения.
"Монитор" добавя, че оставката ще бъде гласувана в парламента най-вероятно другата седмица.
17 са потенциално опасните плажове по Черноморието заради мъртво вълнение, предупреждава "24 часа". Спасители обясняват, че плажуващите трябва да имат едно наум, дори когато морето е гладко. Сред опасните плажове са Северният в Поморие, Каваците край Созопол и този във варненския квартал „Аспарухово“.
"Влак на БДЖ пламна в движение, пътници ходиха километри пеша", информира "Дума". В неделя следобед, в района на село Цар Асен, се е запалила в движение влаковата композиция по направлението Пловдив - Панагюрище. Изпратеният за пътниците автобус се препълнил, а останалите навън хора вървели 3 км пеша.
Половината обществени поръчки отново са в нарушение, съобщава "Сега" като се базира на доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция. Най-големи са проблемите в общините, но ГЕРБ  се тревожи само от обжалванията, коментира вестникът.
Частен съдия изпълнител обявява една от емблематичните сгради за столицата - зала "Универсиада", на търг, съобщава "Стандарт". Цената е 15 милиона и 600 хиляди лева. Залата е приватизирана преди десет години. Управител на дружеството - собственик е 74-годишен мъж от софийско село, станал популярен като "беднякът милионер".
В чужбина съседи клеветят българските емигранти в социалните служби, разказва "Телеграф". За последните пет години, 40 деца на гурбетчии са изведени от семействата си, показва справка на Агенцията за закрила на детето.
100 българи, пътуващи с нискобюджетната "Райънеър", са зарязани на летището в Берлин, пише "Стандарт". Обещан им е полет в четвъртък.
Вестниците пишат за предстоящите работни срещи на премиера Бойко Борисов в Израел.
Според "Стандарт" той ще участва в сесия на Американския еврейски конгрес. В Тел Авив премиерът ще се срещне с представители на българската общност.
"Монитор" пише, че Борисов и израелският му колега Нетаняху ще обсъдят мерките срещу тероризма. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24