Преглед на печата

"Контрабандата хем е разгромена, хем процъфтява", пише "Сега". Европейската служба за борба с измамите опроверга премиера, че България е преборила нелегалния внос и износ, подчертава вестникът по повод скорошни разкрития на ОЛАФ.

"Труд" припомня на първа страница обещанието на Бойко Борисов минималната заплата да стане 650 лева до края на мандата. Възнагражденията у нас растат с 11,8% на година, добавя изданието. Според официалната статистика средната работна заплата сега е 1107 лева.

"Монитор" също пише по темата с друг акцент – 1500 лева средна заплата до 2021 година. Страната ни била лидер в борбата с измамите с кредитни карти.

В интервю за "Труд" заместник-председателят на Народното събрание от ДПС д-р Нигяр Джафер заявява "... трябва да очакваме освежителен ремонт на кабинета". Според нея по време на завършващото европредседателство е имало повече парадност и показност, свършила се е малко конкретна работа в интерес на българските хора.

"Не може да има два аршина за горивата", казва депутатът от "Обединени патриоти" Емил Димитров, вносител на законопроекта за горивата. В интервю за "Стандарт" той подчертава, че внесените от него текстове са насочени единствено срещу сивата икономика. По повод протестите от вчера на търговци на горива Димитров пояснява, че борбата е за един милиард лева, които да влязат в хазната.

Според "Монитор" хазната на Столичната община може да бъде попълнена със 7 милиона лева, ако се съберат наказанията на колите в наказателните паркинги. 227 автомобила стоят там и чакат собствениците си, нарушили правилата за паркиране в София.

"Управляващите успяват да настройват едни нуждаещи се групи на други", коментира "Земя". Основният приход на живеещите в бедност е пенсията, подчертава изданието по повод слабата ни социална система.

Вестниците бегло отбелязват вчерашните рекордно кратки дебати по вота на недоверие, поискан от БСП.

Според "Дума" "ГЕРБ позорно избягаха от дебатите по вота". Нито един депутат и министър дори не се опита да опровергае аргументите на социалистите.

"Баретите блокираха Ботевград", информира "24 часа". Арестувани са приближени и синът на Владимир Пелов, разследват се неразкрити престъпления.

Банковият съюз ще дисциплинира финансовия сектор в България, прогнозира финансистът Борис Петров в интервю за "Сега". Коментарът му е по повод обществената дискусия "за" и "против"  включването на страната ни в банковия съюз, което означава надзорът на банковия сектор у нас да бъде прехвърлен от БНБ към Европейската централна банка. Още един финансист – Оливер Рьогл от една от водещите банки у нас, коментира финансовата обстановка у нас. В интервю за "24 часа" той прогнозира, че е възможно БНБ да започне да ограничава кредитирането, след като централни банки в други европейски държави вече са започнали с ограниченията в кредитирането.

"Преславското злато блести в Лувъра", информира "Телеграф". Ценни експонати от нашата история ще участват в изложба в Парижкия престижен музей, която ще бъде открита на 30 юни.

Водещото заглавие на "Стандарт" информира за изложба от наши шедьоври в Третяковската галерия в Москва. Чудотворното копие на иконата на Богородица Троеручица от Троянския манастир ще бъде сред експонатите, които от утре ще могат да бъдат видени от жителите и гостите на руската столица. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24