Калиграфия върху ветрила, оризови сладки и звук на чанго в „Образът на Корея“

2
Жени Гундашева

На 13 юли 2018 г. (петък) от 17:00 часа в зала 415 на Регионална библиотека „Захарий Княжески”, Институт Седжонг отново ще гостува в Стара Загора с интересни демонстрации, целящи публиката да се докосне до традициите на Корея.

Урок по калиграфия, дегустация на лакомства тток, както и демонстрация на традиционните барабани чанго обещават организаторите на срещата.

Входът за събитието е свободен, а всеки желаещ ще може да се докосне до специфичната ритмика на инструмента под вещото ръководство на специалния гост и лектор - доц. д-р Ким Со Йънг – преподавател в СУ „Св. Климент Охридски” в катедра Кореистика.

Още за гостуването на именитата лекторка, както и за звука и употребата на автентичния инструмент, който тя ще демонстрира, чуйте в интервюто на Мария Стефанова с организатора на събитието - Женя Гундашева от Клуба на приятелите на Корея към Тракийския университет Стара Загора:





Снимка





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Ефектна музика рисува картини в Стара Загора

Зад проекта Ailia X стоят имената на двама талантливи музиканти: Желязка Белчилова - вокал и Александър Леков - бас . Те ще представят дебютния си албум “Pictures of a floating world” от 19.30 часа в Камерната зала на Драматичен театър "Гео Милев", Стара Загора. Саундът на 7-струнната бас китара на Александър е пречупен през множество..

публикувано на 07.12.18 в 14:22

Постановката "Лъжата" с участието на Асен Блатечки и Койна Русева гостува в Стара Загора

На 08.10 в Държавна опера Стара Загора ще бъде поставена постановката „Лъжата“. Това е една френска комедия за истината и лъжата от Флориан Зелер. Пиесата е хит на европейските театрални сцени, а в Стара Загора се поставя за втори път поради голям зрителски интерес.  Режисьор на пиесата е Борислав Чакринов, участват актьорите Асен Блатечки, Койна..

публикувано на 03.10.18 в 09:30

В казанлъшкото село Овощник отгледаха картоф-рекордьор

В казанлъшкото село Овощник отгледаха картоф-рекордьор. Картофът е с внушително тегло 1,245 кг. Пламен Лулчев е произвел и още един, който тежи завидните 1000 грама. Мъжът е щастлив с продукцията си тази година. Доволен е, че трудът, който е вложил, е възнаграден - рекордно. Картофите са финландски сорт и са изключително вкусни, особено пържени, споделя..

публикувано на 14.08.18 в 16:06

Национална премиера на сборника "Гласовете на българския диаболизъм" в Стара Загора

Библиотека "Родина", Къщата на Архитекта и Издателство "Парадигма" са организаторите на националната премиера на  сборника "Гласовете на българския диабол и зъм " и  среща с част от екипа му в Стара Загора . В рамките на XIII маратон "Четяща Стара Загора"  своите изследвания представят  Яница Радева, Десислава Узунова, Владимир Полеганов и..

публикувано на 23.04.18 в 14:46

Клуб "Млади Възрожденци" в ОУ "Христо Ботев", с. Енина възпитава в дух на родолюбие, патриотизъм и добротворство младите българи

Клуб "Млади възрожденци" в ОУ "Христо Ботев" в казанлъшкото село Енина е един от най-активните от клубовете в страната. Учениците с интерес изучават историята на България, на своя роден край и се включват в честването на всички национални празници и бележити дати, свързани с историята на с. Енина. Приоритет в работата на клуба е и подкрепата на възрастни..

публикувано на 02.04.18 в 11:35
Виторио и Дияна Лофреда в студиото на Радио Стара Загора

Виторио Лофреда представя пред старозагорци 50-годишния си творчески път в самостоятелна изложба

36 живописни творби с ренесансово буйство от багри, образи, цветни метафори и разнообразни техники ще представи на 10 февруари пред старозагорската публика в зала „Байер“ италианският скулптор и художник Виторио Лофреда . Откриването ще бъде в 18,00 ч. в съботния ден, а абстрактните платна са рисувани в България, в мъглижкото ателие на..

публикувано на 06.02.18 в 14:14
Пабло Мецелани, Мария Стефанова, Александър Костадинов

Пабло Мецелани – аржентинският музикант, влюбен в българската народна музика

След Пловдив, Казанлък и Стара Загора българското турне на световноизвестния Пабло Мецелани продължава днес в Радио Благоевград, където в 18.30 ч. той ще участва в съвместен концерт с децата от школата по тамбура към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград с преподавател Веселинка Боянова. Следват срещи със студенти от..

публикувано на 19.10.17 в 11:13