Килиан Мбапе дари премията си за болни деца

Килиан Мбапе позира със световната купа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният шампион Килиан Мбапе дари премията си от спечелването на купата на организация, която помага на хоспитализирани деца да спортуват, съобщи нейният президент Себастиан Руфен.

Новината беше потвърдена и от президента на Френската футболна федерация Ноел Льо Грает.

"Имаме много добри отношения с Килиан Мбапе. Понякога имам чувството, че той се радва на тях повече, отколкото те на него", каза още Руфен.

Според списание "Спорт Илюстрейтед" премията на 19-годишния французин за титлата възлиза на 351 000 долара.  

Звездата на „Пари Сен Жермен“ беше избран за най-добър млад футболист на Мондиал 2018 в Русия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Модрич получи 65 хиляди гласа

Модрич с най-много гласове онлайн в идеалния отбор на Световното

От ФИФА обявиха идеалния състав на Световното първенство по футбол, определен от гласуването на феновете онлайн. Във вота са взели повече от 129 хиляди души- или поне толкова уникални IP адреса са регистрирани. Най-много гласове е получил Лука Модрич- капитанът на Хърватия е избран от 65 хиляди души. Гласуването започна на 29 юни и..

публикувано на 18.07.18 в 15:44

Приеха френските национали в Елисейския дворец

Президентът на Франция Еманюел Макрон и съпругата му Брижит приеха националния отбор по футбол на страната, на стилно тържество в Елисейския дворец след завоюваната световна титла на Мондиала в Русия. "Благодарим ви за победата, гордеем се с вас. Никога не забравяйте корените си. Помнете какво са за вас родителите, вашият клуб, който ви е..

публикувано на 17.07.18 в 10:02
Половин милион фенове празнуваха с хърватите

Половин милион посрещнаха хърватите

Около половин милион души са участвали в посрещането на хърватския национален отбор след завоюваните сребърни медали на световното първенство по футбол, съобщиха местните медии. Играчите бяха качени на открит автобус и бяха съпроводени от летището до центъра на Загреб от своите почитатели. Шествието продължи няколко часа, като на централния..

публикувано на 17.07.18 в 09:57
Хосе Пекерман може да поеме Аржентина

Хосе Пекерман фаворит за селекционер на Аржентина

Настоящият селекционер на „Колумбия“ Хосе Пекерман е фаворит за овакантения треньорски пост на Аржентина, след като Хорхе Сампаоли беше уволнен заради провала на световното първенство по футбол. Това съобщи „Диарио Гол“. Според изданието, 68-годишният аржентинец има силно лоби в аржентинската федерацията, където са впечатлени от резултатите му..

публикувано на 17.07.18 в 08:37

1,7 милиона българи са гледали финала на Световното първенство

Заключителният мач от първенството на планетата по футбол Франция – Хърватия е бил гледан от близо 1 700 000 телевизионни зрители по два от каналите на обществената телевизия - БНТ1 и БНТ HD, съобщават от Националната телевизия. По данни на GARB Audience Measurement Bulgaria прякото предаване на последната среща на Мондиал 2018 е отбелязало..

публикувано на 16.07.18 в 17:18
Една от станциите, кръстена на Дешан

Преименуваха метростанции в Париж в чест на шампионите

Шест метростанции в Париж бяха временно преименувани в чест на триумфа на Франция на Световното първенство по футбол.  Вчера "петлите" стъпиха на световния връх за втори път в историята си, след като победиха Хърватия с 4:2 във финала в Москва. Спирката, носеща името на великия френския писател Виктор Юго, вече ще се казва "Виктор Юго..

публикувано на 16.07.18 в 15:30

Световното първенство в цифри

Редица рекорди паднаха по време на световното първенство по футбол в Русия, включително за най-много дузпи, голове в добавеното време и попадения от статични положения от един отбор. Като цяло обаче головете бяха по-малко от тези на много други турнири, а и средната посещаемост по стадионите продължи своя спад. Ето някои от цифрите на..

публикувано на 16.07.18 в 13:58