Модрич с най-много гласове онлайн в идеалния отбор на Световното

Модрич получи 65 хиляди гласа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От ФИФА обявиха идеалния състав на Световното първенство по футбол, определен от гласуването на феновете онлайн.

Във вота са взели повече от 129 хиляди души- или поне толкова уникални IP адреса са регистрирани. Най-много гласове е получил Лука Модрич- капитанът на Хърватия е избран от 65 хиляди души.

Гласуването започна на 29 юни и завърши в последния ден на турнира на 15 юли. До 2010-а година ФИФА сама избираше идеалния отбор на всеки Мондиал. Но започвайки от първенството в Южна Африка, хората от централата в Цюрих решиха да се доверят и на мнението на обикновените привърженици.

Ето единайсеторката, според мнението на запалянковците: Тибо Куртоа (Белгия), Рафаел Варан (Франция), Тиаго Силва (Бразилия), Диего Годин (Уругвай), Марсело (Бразилия), Лука Модрич (Хърватия), Филипе Коутиньо (Бразилия), Кевин де Бройне (Белгия), Килиан Мбапе (Франция), Хари Кейн (Англия), Кристиано Роналдо (Португалия).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Килиан Мбапе позира със световната купа

Килиан Мбапе дари премията си за болни деца

Световният шампион Килиан Мбапе дари премията си от спечелването на купата на организация, която помага на хоспитализирани деца да спортуват, съобщи нейният президент Себастиан Руфен. Новината беше потвърдена и от президента на Френската футболна федерация Ноел Льо Грает. "Имаме много добри отношения с Килиан Мбапе. Понякога имам чувството,..

публикувано на 18.07.18 в 09:09

Приеха френските национали в Елисейския дворец

Президентът на Франция Еманюел Макрон и съпругата му Брижит приеха националния отбор по футбол на страната, на стилно тържество в Елисейския дворец след завоюваната световна титла на Мондиала в Русия. "Благодарим ви за победата, гордеем се с вас. Никога не забравяйте корените си. Помнете какво са за вас родителите, вашият клуб, който ви е..

публикувано на 17.07.18 в 10:02
Половин милион фенове празнуваха с хърватите

Половин милион посрещнаха хърватите

Около половин милион души са участвали в посрещането на хърватския национален отбор след завоюваните сребърни медали на световното първенство по футбол, съобщиха местните медии. Играчите бяха качени на открит автобус и бяха съпроводени от летището до центъра на Загреб от своите почитатели. Шествието продължи няколко часа, като на централния..

публикувано на 17.07.18 в 09:57
Хосе Пекерман може да поеме Аржентина

Хосе Пекерман фаворит за селекционер на Аржентина

Настоящият селекционер на „Колумбия“ Хосе Пекерман е фаворит за овакантения треньорски пост на Аржентина, след като Хорхе Сампаоли беше уволнен заради провала на световното първенство по футбол. Това съобщи „Диарио Гол“. Според изданието, 68-годишният аржентинец има силно лоби в аржентинската федерацията, където са впечатлени от резултатите му..

публикувано на 17.07.18 в 08:37

1,7 милиона българи са гледали финала на Световното първенство

Заключителният мач от първенството на планетата по футбол Франция – Хърватия е бил гледан от близо 1 700 000 телевизионни зрители по два от каналите на обществената телевизия - БНТ1 и БНТ HD, съобщават от Националната телевизия. По данни на GARB Audience Measurement Bulgaria прякото предаване на последната среща на Мондиал 2018 е отбелязало..

публикувано на 16.07.18 в 17:18
Една от станциите, кръстена на Дешан

Преименуваха метростанции в Париж в чест на шампионите

Шест метростанции в Париж бяха временно преименувани в чест на триумфа на Франция на Световното първенство по футбол.  Вчера "петлите" стъпиха на световния връх за втори път в историята си, след като победиха Хърватия с 4:2 във финала в Москва. Спирката, носеща името на великия френския писател Виктор Юго, вече ще се казва "Виктор Юго..

публикувано на 16.07.18 в 15:30

Световното първенство в цифри

Редица рекорди паднаха по време на световното първенство по футбол в Русия, включително за най-много дузпи, голове в добавеното време и попадения от статични положения от един отбор. Като цяло обаче головете бяха по-малко от тези на много други турнири, а и средната посещаемост по стадионите продължи своя спад. Ето някои от цифрите на..

публикувано на 16.07.18 в 13:58