Разкриха схема за продажба на шофьорски книжки в Бургас

Снимката е илюстративна

Разкриха престъпна схема за придобиване на шофьорски книжки от курсанти, които не са се явявали лично на изпити за правоспособност в Бургас. Това съобщиха от полицията. Бургаски автоинструктор с частна школа е използвал хора, които да се явяват вместо неговите курсанти на теоретичните и практически изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС от категория „В“.

Явяването на фалшивите курсанти е организирано, чрез използването на фалшиви лични карти, в които са посочени реалните данни на лицата, желаещи да придобият свидетелство за правоуправление, но с подменени снимка на третите лица, които се явяват вместо тях.

Автоинструкторът е задържан, извършено е претърсване на жилището му и ползвания от него автомобил, с бургаска регистрация. Задържани са също хора, явявали се вместо курсантите, както и тези, които са поръчали на инструктора въпросната „услуга”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Сградата, в която е функционирала нарколабораторията

Полицията в Сливен разби нарколаборатория

Лаборатория за отглеждане на канабис бе разбита от полицията в центъра на Сливен. Иззети са 556 стръка канабис, 100 грама суха листна маса  и са арестувани двама мъже. Те не са криминално проявени. Районната прокуратура им наложи 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“. Сред арестуваните е и непълнолетно момиче. Помещението, в..

публикувано на 14.02.19 в 07:29
Валери Стефанов (вляво) при пристигането си в завода

Досъдебно производство за крана за алкохол край Карнобат

Досъдебно производство е образувано относно нерегламентирания кран, от който може да се източва алкохол във „ВИН. С. Индъстрийс“ край Карнобат. Това каза директорът на Митница – Бургас Валери Стефанов и уточни, че това е най-сериозното нарушение, открито при проверката. Определенията на Районния съд в Карнобат, с които се разрешава..

публикувано на 24.09.18 в 09:50

Оставиха в ареста автоинструктора, обвинен в схема с шофьорски книжки

Оставиха в ареста обвинения за измама с шофьорски книжки автоинструктор Красимир Ненчев. Пред Бургаския окръжен съд той поиска по-лека мярка, но молбата му остана неуважена. Ненчев е обвинен за това, че е осигурявал хора, които да се явяват вместо неговите курсисти на изпитите. За целта е направена и фалшификация на личните карти на..

публикувано на 09.08.18 в 17:38

Младо момиче е било убито в "Меден рудник"

Младо момиче е било убито в бургаския комплекс „Меден рудник“ във вчерашния ден. Според непотвърдена информация, тялото е открито от съседи до асансьора на входа. От полицията и Прокуратурата в Бургас отказват коментар към този момент. Повече информация ще има в ранния следобед.

публикувано на 21.08.17 в 09:21

Мъжът, който нападна жени в Несебър, ще бъде настанен за 6 месеца в психиатрично заведение

Мъжът, който нападна две жени в Несебър, ще бъде настанен за 6 месеца в психиатрично заведение от затворен тип в с. Царев Брод, реши Районен съд – Бургас. За това настоя и вещото лице, д-р Пашова, която следи случая на Божидар Колев. Тя свидетелства за това, че първите му прояви на „параноидна шизофрения“ са от 2013 година. Според нея, заболяването..

публикувано на 27.07.17 в 12:17

Над 400 командировани полицаи ще се грижат за сигурността в "Слънчев бряг"

След миналото лято, когато в местно заведение имаше стрелба, гард на Митьо Очите бе убит, а самият Желязков - ранен, с началника на ОД на МВР - Бурлгас ст. комисар Калоян Калоянов говорим за сигурността в курорта "Слънчев бряг". Той информира, че над 400 командировани полицаи ще се грижат за сигурността на туристите през този сезон. Очаква се помощ да..

публикувано на 04.05.17 в 08:58

По-малко от 3 г. затвор за дрогиран шофьор, убил мъж на пешеходна пътека

  Окръжен съд – Бургас  осъди на 2 години и 8 месеца  шофьор, който блъска  през ноември 2015 година в Слънчев бряг мъж на пешеходна пътека. Водачът е признал вината си в хода на следствието. Освен че ще излежи присъдата си, той е лишен да управлява моторно превозно средство за срок от четири години.  На  29 ноември 2015 г., мъжът карал чужда кола..

публикувано на 28.02.17 в 16:55