МЗ публикува информация за пострадалите при тежката катастрофа край Своге

| обновено на 26.08.18 в 16:15
Снимка: БГНЕС

От общо 21 пострадали при тежката автобусна катастрофа край Своге, 18 бяха настанени в софийските болници. След проведената в сградата на Министерския съвет среща на оперативния щаб, в която участва и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, той обобщи: 

"В „Приогов“ са шестима души, от които четирима са в тежко състояние. От тях две жени са в изключително тежко състояние. В „Света Анна“ - също шест души, от които 5 жени и един мъж. От тях в най-тежко състояние е жена на 62 години - в критично състояние след операция. Във Военномедицинска академия има двама души, които са в стабилно състояние. В „Царица Йоана“ е настанен един пациент - 59-годишен, без опасност за живота

По последни данни, загиналите при тежкия пътен инцидент са 16. На пътя София-Своге до разклона на село Лесковдол, автобусът, пълен предимно с възрастни хора, излиза от платното и пада в пропаст. Причините за катастрофата все още не са изяснени.  Информация за пострадалите публикува Министерството на здравеопазването на страницата си в интернет. С инициали са посочени имената на пострадалите, тяхната възраст, в кои болници са настанени хората и какво е състоянието им.
Към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ - са транспортирани 8 пострадали. Един е починал по време на транспорта, а друг - при приема в болницата поради състояние, несъвместимо с живота. 
Състоянието на хоспитализираните пациенти е, както следва:
-      64-годишна жена с инициали С.П. - с тежка гръдна гръдна травма, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация.
-      72-годишна жена с инициали М.Г. -  с тежка гръдна травма, тежка фрактура на гръбначен стълб, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация.
-      74-годишна жена с инициали К.Т - с тежка гръдна травма, черепно-мозъчна травма, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация.
-      60-годишна жена с инициали С.К. - с гръдна травма с фрактури на ребра, фрактура на гръбначен стълб, фрактура на крайници.
-      71-годишна жена с инициали Д.Д - с тежка фрактура на долни крайници и таз.
-       52-годишна жена с инициали С.Г. с черепно-мозъчна и лицево-челюстна травма.
Във УМБАЛ „Света Анна“ - София  са настанени шестима пострадали, от които пет жени и един мъж:
-      66-годишна жена с инициали Л.Ф. - хоспитализирана в Хирургична клиника без опасност за живота. Пациентката е в съзнание.
-      62-годишна жена с инициали З.Х. - на апаратна вентилация, в тежко състояния, след операция.
-      57-годишна жена с инициали В.П - в стабилно състояние без опасност за живота. Пациентката е в съзнание.
-      52-годишна жена с инициали Б.А. - с комоцио, в стабилно състояние без опасност за живота.
-      65-годишна жена с инициали Е. Б. - в стабилно състояние, в съзнание, без опасност за живота.
-      61-годишен мъж с инициали Л.Х. - в съзнание, в стабилно състояние. 
Във   ВМА са настанени двама пострадали:
-      62-годишна жена с инициали С.М. - в стабилно състояние, с множество контузии, без фрактури. Пациентката е контактна.
-      30-годишен мъж с инициали С.В. - в тежко, но стабилно състояние с черепно-мозъчна травма, гръдна и шийна травма, фрактура на рамо и на лумбални прешлени Пациентът е контактен и е настанен в реанимация. 
УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“ полага грижи за  един пострадал :
-      59-годишен мъж с инициали Г.Г -  с множество охлузвания и рани в областта на тялото и главата, с комоцио. Пациентът е в съзнание и остава в лечебното заведение за активно наблюдение
Екипите на филиала за спешна помощ в  Своге, заедно с дежурните от МБАЛ Своге, са оказали помощ на десетима пострадали при инцидента пътници. На мястото на катастрофата се е отзовала и линейката на общинската болница в Своге. След обработване всички пациенти са транспортирани до болниците в София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

13-годишно момче е сред загиналите след автобусната катастрофа край Своге

16 души са загинали след тежката автобусна катастрофа край Своге. Инцидентът стана снощи на пътя София-Своге при разклона село Лесковдол. В автобуса са пътували предимно възрастни хора от софийското село Световрачене, които се връщали от екскурзия..

обновено на 26.08.18 в 12:57
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят,..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от..

обновено на 17.12.18 в 09:24