В Стара Загора ученик и баща му нападнаха учителка, случаят се проверява от полицията

Възпитателката Весела Тодорова от училище "Отец Паисий" село Калояновец
Снимка: Радио Стара Загора

Инцидент в основното училище в село Калояновец разследва полицията, тече и проверка на Регионалното управление на образованието в Стара Загора. Възпитателката Весела Тодорова от училището твърди, че вчера около обед е блъскана и удряна от второкласник и неговия баща в класната стая пред свидетели. Директорът на учебното заведение и бащата отричат. 

Според потърпевшата Весела Тодорова инцидентът е станал вчера около обед. Тя е възпитател на сборна група от първи и втори клас и има над 20 години трудов стажа в образованието. Отива да вземе второкласниците от тяхната учителка и колежката и разказва, че малкият Андрей е изключително нервен, защото предния ден тя не го е пуснала да пие вода. По нейните думи е възможно да не е чула детето и наистина в общия хор от гласове, то да е настоявало за това. Прибирайки се в класната стая, при нея и децата нахлуват бащата и майката на ученика и започват словесни атаки, блъскане, при което тя получава удари от родителите и от второкласника:

"Бащата ме удари, започна да ме заплашва, че щял да ме убие, да ме обеси и да ме изгори. След това и ученикът ме удари".

Свидели на случката стават учениците и хора от персонала на училището. Весела Тодорова разказва, че сигнал е подаден на тел. 112  и в училището пристига полицай, който е снел показания. Бащата на ученика е подал оплакване до директора на училището, в което Тодорова твърди, че я обвиняват в размахването на нож пред учениците. Жалбата ѝ е била прочетена от директора на учебното заведение Христо Белчев, но той е отказал да ѝ покаже текста. Документът не беше показан и пред журналистите:

"Аз не го допуснах да влиза вътре. После ми се извинява за неговата агресия".

Версията на директора Христо Белчев е съвсем различна. Той е срещнал на коридора плачещия второкласник Андрей, които не е успял да му обясни нищо, но в двора, пред вратата на училището, е имало словесен сблъсък между бащата на детето и възпитателката. Белчев категорично отрече в сградата да са влизали външни лица и не е бил свидетел на побой над неговата подчинена, нито е видял тя да удря детето. Нож не е открит у възпитателката.

Бащата на детето Антон Минков съобщи, че не е удрял Весела Тодорова, но не крие, че е бил афектиран и се е стигнало до размяна на реплики:

"Не съм ударил никого. Просто ѝ казах, че няма право да бие детето ми, имахме малък спор с нея, но ще си го разрешим". 

На място рано сутринта днес в училището беше началникът на РУО Татяна Димитрова, която заяви, че нейното ведомство също извършва проверка. В училището в момента тече нормален учебен процес, ще бъдат проведени родителски срещи, за да се успокоят и родителите, и за да бъдат запознати със случая. Ако следствените органи докажат нередности в училището, ще има предписания за тяхното отстраняване, заяви още Димитрова. Днес предстои тя да се срещне и с възпитателката Весела Тодорова, която във вчерашния ден е била освободена от работа по нейно желание. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24