Борисов гневен, че политици от ляво и дясно са очернили България заради убийството в Русе

Премиерът Бойко Борисов заедно с главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов дадоха изявления за медиите в Министерския съвет.
Снимка: БГНЕС

На нарочен брифинг в Министерски съвет министър-председателят Бойко Борисов изрази недоволство, че сини и червени политици са си позволили да очернят България заради убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе. Той заяви, че в Европейската народна партия ще има сериозен разговор и уточни, че не се е чувал с "Фактори" от Брюксел.

Борисов каза още, че медиите в момента са не четвъртата а първата власт и призова за тяхното отговорно поведение в подобни ситуации. Борисов потвърди, че ще се дадат средства на Института по криминалистика за ново оборудване:

"Към благодарностите, които отправиха към отделните служители - прокурори и разследващи, искам да добавя Института по психология, тъй като те също активно участваха, да потвърдя обещанията си за заделените средства за Института по криминалистика, така че да го осъвременим с най-добрата техника, защото ни бяха необходими повече от 24 часа при сегашната методология да извадим ДНК-профилите, и разбира се, на всички нещатни сътрудници и граждани, които ни помогнаха. Искам да се обърна към вас като разследващи журналисти, защото предполагам, че сте криминални, и натискът, който беше приложен към държавните органи през тези няколко дни, въпреки че в неделя още ви помолих да изчакате няколко дена, защото вие като разследващи журналисти знаете, че всяко прибързано изговаряне от страна на прокуратурата или МВР и дори и от мен, когато съм подложен под натиск, течейки такова разследване, можеше да предизвика укриване на вещи, укриване на извършител и нямаше днес какво да си говорим. Благодаря на трите федерални провинции, които се включиха в Германия, на техните ръководители.

Утре Младен Маринов ще има възможност да благодари на Зеехофер за съвета, защото действително в реално време той менеше адресите си и на територията на три провинции трябваше да бъде задържан, защото обявявайки каквото и да е от разследването, това щеше да го провали. Само че българи направиха така през тези няколко дни, че за България да се говори като за малка... Да си очернят държавата по най-брутален и гаден начин. Да се радват, когато България бъде в световните новини с негативна информация, и то с най-тежко престъпление - нападение на разследващ журналист. Благодаря на тези от вас, които коректно заявиха, познавайки работата и на тази телевизия, и нейната работа, че все пак трябва да се изчака дали е свързано или не с дейността ѝ. Както виждате, ние  и сега продължаваме, след като бъде разпитан, и то ще бъде разпитан от немски съд, за да бъде екстрадиран. Ние надлежно ще предоставим цялата ДНК-инфромация, която имаме, и върху жертвата от него и от жертвата - Бог да я прости - по неговите дрехи. Само в рамките на три дена това е свършено. В рамките на три дена прочетох чудовищни неща за България".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24