"Бяла Коледа" на Стефан Диомов тази вечер в Бургас

| обновено на 10.12.18 в 08:15

Днес и утре публиката ще се наслади на два поредни концерта на Стефан Диомов в бургаската Опера, наречени "Бяла Коледа". Събитието е посветено на 50 години от създаване на група "Тоника", създадена през 1968 г. като самодеен състав. Затова главни герои в него ще са "Тоника СВ", Ваня Костова, наред с "Петте сезона", "Фортисимо" и др. В програмата са включени коледни песни, но и много всеизвестни шлагери, композирани от Стефан Диомов през годините. Концертите ще са с продължителност 2 часа.

Маестрото призовава щастливците, сдобили се с билети за някой от концертите, да си носят звънчета. Той ще им каже от сцената в кой момент да ги използват.  В програмата са включени коледни песни, но и много всеизвестни шлагери, композирани от Стефан Диомов през годините.

Телевизионното отразяване ще бъде с филма концерт на 1 януари на 12.30 по btv, от ръководството й му обещават над един милион зрители. Подписан е договор за продукция от 96 минути. На живо концертът ще е по-продължителен. 

За концерта и за поредното приключенско пътуване, което маестрото планира:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Център „Алеф” поставя началото на музейна сбирка за историята на еврейската общност

Да бъде своеобразен пазител на паметта е една от каузите на Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф” в Бургас. След като създаде документалния филм за бургаските евреи „Да помним”, сдружението се насочи към идеята да създаде минимузей за историята на еврейската общност в България. За това как евреите са живели в мир и..

публикувано на 13.12.18 в 14:59

Актрисата Димитрина Тенева чества 70-годишен юбилей

Една от емблемите на бургаския драматичен театър „Адриана Будевска“, актрисата Димитрина Тенева, отбелязва своя 70-годишен юбилей с бенефисен спектакъл. Събитието ще се състои днес от 19 ч., когато зрителите ще могат да я видят в спектакъла “Лес” от А.Н. Островски, дело на режисьора Богдан Петканин. Сред най-запомнящите  роли на..

обновено на 13.12.18 в 10:28

Повече от петдесет представления ще изиграят само за седмица бургаските кукленици

Бургаският куклен театър започва от днес своя предколеден маратон. Актьорският състав е разделен на четири екипа, които представят различни спектакли. С тях те ще гостуват по училища и детски градини, обясни директорът на културната институция Христина Арсенова. Общото между тези спектакли е, че във всички тях се говори за..

публикувано на 10.12.18 в 11:24

"Петлите" представят "Легендата" тази вечер в Операта

Танцова формация „Петлите“ ще представи тази вечер от 19 ч. пред бургаската публика премиерата на най-новия си спектакъл „Легендата“. Той е базиран на легендата за крепостта до село Русокастро. „Петлите“ ще пресъздадат на сцената магичната история за мома Руса и змея, който се влюбва в нея и я отвлича. Близките ѝ се обръщат за помощ към..

публикувано на 29.11.18 в 11:02

„La Joie“ за един по-добър свят

Ако ние сме по-добри, светът ще бъде по- добър! Това е посланието в първия сингъл на Недко Пазвантов, който изгражда музикалната си кариера в Ница, Франция. Песента е „La Joie“ - Радостта. Текстът на френски език си има и официална версия с български субтитри във всички музикални приложения, както и YouTube. До края на годината, на 22..

публикувано на 15.11.18 в 21:21

Гледаме най-доброто от световното документалното кино

Бургаската публика ще има възможността да изгледа 14 европейски документални филма, част от платформата КинеДок . Прожекциите започват днес от 18:30 ч. в зала "Петя Дубарова", ет. 1 на Културен център "Морско казино", и ще продължат всяка седмица до края на февруари 2019 г. при свободен вход. Откриването е с унгарската лента "Влак..

публикувано на 15.11.18 в 10:56

Прея в нов мюзикъл под диригентството на Левон Манукян

Прея излиза на сцената на Музикалния театър  в понеделник, 29 октомври, в спектакъла Бразилски нощи .Той  е създаден по текстове на световноизвестния  писател Жоржи Амаду,  музиката за танците и песните  е  от композитора Стефан Димитров . Публиката ще види  Робин Кафалиев, Латинка Петрова, Кристина Димитрова.... Левон е страхотен! Супер бързо..

публикувано на 25.10.18 в 17:19