Проучиха водохранилището на замъка в Русокастро, започват разкопки на укрепен проход с кула-кладенец

Приключи проучването на водохранилището на замъка на средновековния град Русокастро. Изцяло се потвърдиха данните от проучванията ни през миналото лято. Вече са ясни точните му габарити и планировка, съобщи ръководителят на разкопките и..

публикувано на 09.08.22 в 10:32

Операта "Тоска" предстои на Летния театър на 9 август

Една от най-популярните опери на Джакомо Пучини – „Тоска“, ще бъде представена на откритата сцена на Летния театър в Бургас   на 9 август от 20.30 часа.  Под палката на маестро Иван Кожухаров  ще бъде разказана една тъжна история с фатален край...

публикувано на 08.08.22 в 14:24

ARASH пя с българското знаме на SPICE Music Festival

Третата вечер SPICE Music Festival 2023 се превърна в поредното запомнящо се музикално събитие в Бургас. И в този, както и в предните дни, имаше изключително разнообразие от стилове и изпълнители на двете сцени. На диско подиума Трамвай № 5 спечелиха..

публикувано на 08.08.22 в 12:09

Фестивалът "С книга на плажа" събира близо 20 издателства (програма)

От 10 до 14 август експоцентър „Флора“ ще е домакин на традиционното изложение „С книга на плажа“. Централната алея пред Центъра ще бъде оформена като книжен базар, където всички четящи ще имат възможността да контактуват директно с представители..

публикувано на 08.08.22 в 09:20

Осем от най-обичаните ни певици с концерт "Обич и песен" в Бургас

Турнето „Обич и песен“ гостува тази седмица в Бургас. Осем известни български изпълнителки ще предложат на публиката незабравими мигове и златни хитове, с много звук, светлина и емоции. Обичаните български певици на няколко поколения, които..

публикувано на 08.08.22 в 08:30

Хиляди пяха и танцуваха с Шаги

От реге до диско музика предложи втората фестивална вечер на SPICE Music Festival 2022   на феновете на хитовете на 90 –те години.  Пространствата пред двете сцени едва побраха всички, които бяха дошли на фестивала. Най-многолюдна се оказа..

обновено на 07.08.22 в 15:47

Shaggy ще пее тази вечер в SPICE Music Festival

Shaggy заедно със своята група се качва тази вечер в SPICE Music Festival. В Бургас той ще направи 90-минутно шоу. Публиката на главната сцена ще чуе едни от най-големите му хитове  “Oh Carolina”, “Boombastic” и “It wasn`t me”. За българската публика..

публикувано на 06.08.22 в 12:17

Еротични офорти на Пикасо в „червена“ зала в Морското казино

"Опасна красота"-под това провокативно заглавие в Центъра за съвременно изкуство и библиотека в Бургас е представена авангардната женска сила в изкуството. Тя показва колаборация от видео инсталации, снимки, скулптури и живописни платна. Със..

обновено на 06.08.22 в 08:25

Нов спектакъл и турне за Танцова формация „Петлите“

Танцова формация „Петлите“ стартира концертна обиколка из морските курорти на страната. В събота, на 6 август, започва лятното турне на танцовата група, което е озаглавено „15 години Танцова формация „Петлите“. Началото е в Черноморец. До края на..

публикувано на 06.08.22 в 08:21

Благодарим ви, Gipsy Kings

В истинска латино фиеста се превърна първата вечер на най-очаквания летен фестивал край морето . Хиляди пяха и танцуваха макарена и ламбада на  Морската гара. Организаторите тази година разшириха зоната и сцените, на които се изявяват изпълнителите,..

публикувано на 06.08.22 в 03:36