Захари Карабашлиев представя новия си роман "Рана" в Бургас

Новият роман на Захари Карабашлиев - "Рана" ще бъде представен днес в Бургас. Срещата с читатели е от 18 часа в книжарницата на улица „Александровска“ 51. Четвъртият роман на писателя засяга много малко познати страници от българската история..

публикувано на 29.11.23 в 13:38

Публикуваха бургаски автор в британско литературно списание

Стихотворението на бургаската поетеса Наталия Недялкова „От седем зрънца истина“ от новата й книга „Стихоанализа“  е публикувано в едно от знаковите литературни издания „International Times” във великолепен превод на талантливата българска поетеса..

публикувано на 29.11.23 в 13:37

„Духът на Бургас“ през погледа на студентите от НХА

Студентите от Националната художествена академия в София, както и колегите им филиала на висшето учебно заведение край морето, подготвиха свои творби за изложбата „Духът на Бургас“. Тя ще бъде открита в навечерието на празника на града Никулден – на 4..

публикувано на 29.11.23 в 12:02

Вера Шандел: Моята Едит Пиаф е светла, весела и влюбена в живота

Вера Шандел ще се превъплати в Едит Пиаф тази вечер в Бургас. Певицата заедно с Ангел Заберски трио канят на концерт-спектакъла „Живот в розово“, за да преживеем Париж, френската култура и „La Joie du Vivre“ или „Радостта да се живее“, чрез..

публикувано на 29.11.23 в 11:53

Тази вечер е поетичното шоу „Поезия и светлина“

Младежи от театрално ателие „Драма‘s” към Центъра за талантливи деца в Бургас представят отново поетично си шоу „Поезия и светлина“ тази вечер от 19:00 ч. в залата на Държавен Куклен театър. Спектакълът се поставя за втори път на сцена, поради..

публикувано на 29.11.23 в 09:29

Виенски блясък, изящни валсове и аристократична атмосфера с „Прилепът“ в четвъртък

Празнична ще бъде атмосферата в залата на Бургаската опера на 30 ноември, от 19:00 часа – със спектакъла на една от най‐обичаните оперети на Йохан Щраус‐син – "Прилепът". Комичната оперетата в три действия привлича и ценителите, и широката публика, с..

публикувано на 28.11.23 в 16:35

Вера Шандел и Ангел Заберски Трио представят слънчевата Едит Пиаф

Вера Шандел и триото на маестро Ангел Заберски ще представят трибют на Едит Пиаф в клуб „Модерен театър”. Те канят публиката да съприживее с тях Париж, френската култура и „La Joie du Vivre“ или „Радостта да се живее“, чрез любовта, изпята..

публикувано на 28.11.23 в 12:47

"Морски песъчинки" разплакали публиката в Швеция с български фолклор

Вокалната формация "Морски песъчинки" от Бургас спечели две от най-високите отличия от Европейските хорови игри и "Гран При на нациите" в Швеция. Това стана само месец, след като съставът завоюва Гран При на Международния хоров конкурс в град Перуджа,..

публикувано на 28.11.23 в 11:51

Концерт - спектакълът "Кральо Портальо" гостува в Бургас

Бургас е част от турнета на концерт - спектакълът "Кральо Портальо". Негов автор е певица Нина Николина, която ще отведе малки и големи на едно приказно пътешествие в света на българския фолклор. Змейове, тенци, самодиви и юнаци са малка..

публикувано на 27.11.23 в 09:00

Прожектират в Бургас класиката "Пътят на наркотика“ на Енцо Кастелари

Италианският криминален екшън „Пътят на наркотика“ ще бъде прожектиран тази вечер в Регионална библиотека "Пейо К. Яворов" в Бургас. Продукцията е  от 1977 г. на режисьора Енцо Кастелари. В актьорския състав влизат Фабио Тести, Дейвид Хемингс, Шери..

обновено на 25.11.23 в 11:25