Реставраторът Десислава Томова при гостуването си в Нощта на музеите в РИМ - Бургас

Десислава Томова, реставратор: Дарителите са спасители на иконите, радвам се, че има такива хора!

БНР - Бургас и Регионалния исторически музей провеждаме дарителска кампания "Спаси икона". Целта ни е да съберем средства за седем големи икони, които се съхраняват в музея и имат нужда от реставрация. Те са част от 20 икони спасени при..

обновено на 06.12.19 в 10:36

Никулденският концерт в Бургас ще е посветен на Тончо Русев

На пет сцени ще е музикалната програма по време празничния Никулден в Бургас. Две от тях ще са в комплексите „Меден рудник“ и „Изгрев“, а останалите ще са до Часовника, до Компаса и по ул. „Богориди“ срещу Археологическия музей. На тях от 11.00..

обновено на 06.12.19 в 08:08

Номинациите "Художник на годината" 2019

Номинираните за "Художник на годината" са Андрей Янев, Атанас Стоянов, Иво Бистрички и Никола Станчев "Дружество на художниците - Бургас" открива утре своята традиционна и празнична изложба "Никулден". Изложбата се осъществява с помощта на Община..

публикувано на 05.12.19 в 17:13

Художници-любители откриват обща изложба за Никулден (АУДИО)

Татуист, действащ капитан на кораб, зъболекар, фотограф, програмист, лингвист, брокер, банкер, фризьор и маникюристка са част от художниците-любители, които ще подредят изложбата "Инвенции". Експозицията ще бъде открита тази вечер от 18.00 часа в зала..

обновено на 05.12.19 в 16:31

Бургас аплодира "Петя на моята Петя"

Навръх 40-тата годишнина от смъртта на Петя Дубарова бургазлии препълниха залата в Морското казино, която носи нейното име, за да видят откъси от първия игрален филм, посветен на поетесата. "Петя на моята Петя" направи заявка за силна лента, която през..

обновено на 05.12.19 в 14:11

Bomfunk MC's и En Vogue се включват в Spice Music festival 2020

Bomfunk MC's и легендарните En Vogue са две от големите изненади на бургаския фестивал SPICE Music festival 2020. И двете формации пристигат за първи път в България. Специално за фестивала от САЩ ще долети една от най-известните и успешни женски групи..

публикувано на 05.12.19 в 10:49

"Алея на славата" събира в обща изложба творби на бургаски художници

"Алея на славата" ще събере в обща изложба творбите на 16 изключителни бургаски художници. Традиционната инициатива се провежда за пета поредна година, ден преди Никулден. Произведенията (по едно от всеки автор) ще бъдат експозирани в..

публикувано на 05.12.19 в 09:31
Свети Сава

Православната църква почита днес свети Сава

Православната църква почита свети Сава, основател на манастири в Палестина.  Родом от областта  Кападокия, живял през VI век. На осем години отишъл в манастир, на 18 години станал монах в Йерусалим, където основал и Великата лавра. Считан е и за..

публикувано на 05.12.19 в 07:46

Темата на съботната лекция в Бургаския музей е Свети Никола

Свети Никола е един от най-почитаните светци в целия християнски свят ще е тема на традиционната лекция в музея тази събота 7 декември. Главният уредник на Историческия музей в Бургас - Иванка Делева ще разкаже подробно за „добрия старец“ и неговата..

публикувано на 04.12.19 в 16:42

Силвия Кацарова ще пее на Никулденския спектакъл на площад „Тройката“

Незабравим и емоционален ще бъде тазгодишният концерт на Никулден, който по традиция ще започне в 17.30 часа на площад "Тройката" около елхата. В него ще участват едни от най-обичаните и популярни бургаски имена, които ще изпълнят вечните хитове на..

публикувано на 04.12.19 в 15:53