Играят "Златната гъска" на живо в Youtube

Бургаският куклен театър ще представи в най –голямата платформа за видеосподеляне спектакъла „Златната гъска“. Той е номиниран за наградата "ИКАР" на Съюза на артистите в България. Представлението ще се играе по повод 27 март - Международният..

обновено на 27.03.20 в 09:28

И Ямболският театър излъчва емблематични постановки онлайн

В навечерието на Международния ден на театъра – 27 март  Драматичен театър „Невена Коканова“ започва излъчване на емблематични спектакли от своя репертоар. Инициативата започна от днес с п убликуването в социалните мрежи на постановката „Свирепо..

публикувано на 26.03.20 в 17:57

Цвета Делчева е тазгодишният носител на наградата на името на Христо Фотев

Цвета Делчева е  тазгодишният носител на голямата награда от Националния  литературен конкурс "Христо Фотев". Тя я  получава за стихосбирката й" Отворени възможности". Другите, които  участваха, са  Димитър Христов - "Песни, тъги и наздравици";Роза Боянова..

обновено на 25.03.20 в 18:45

Излъчват онлайн кой е носителят на голямата награда „Христо Фотев"

На кратка церемония във фоайето на Община Бургас днес от 18.00 часа ще бъде обявен тазгодишният носител на голямата награда от Националния литературен конкурс "Христо Фотев". Церемонията ще бъде символична, за да се спази традицията призьорите от..

обновено на 25.03.20 в 08:41

Музиканти призовават да си останем вкъщи с българска музика

Родни музиканти се включиха в кампанията „Остани си вкъщи, слушай българска музика!”, за да насърчат и окуражат хората да спазват препоръките за самоизолация и така да ограничат разпространението на COVID-19 у нас. Всеки от тях избра своя начин..

публикувано на 22.03.20 в 10:40
Александър Секулов получи отличието през 2018 година

Ясни са 10-те номинирани за наградата „Христо Фотев"

Преди седмица бе оповестена широката номинация от 10 стихосбирки, участващи в Националния конкурс на името на Христо Фотев. Журито имаше задача да избере от тях петте книги, отличаващи се с най-високи художествени достойнства. На 19 март неговият..

обновено на 20.03.20 в 11:29

Виртуална обиколка предлагат от бургаските музеи

Четирите експозиции на Регионален исторически музей - Бургас предлагат виртуална обиколка с 360° заснемане в Google Maps. Всеки, който иска, може да ги види свободно, докато си стоит вкъщи.  Във фейсбук страницата на музея ще бъдат споделяни линкове към..

публикувано на 18.03.20 в 16:07

Художник стартира кампания "Рисувай против вируса"

Българският творец Павел Митков стартира кампания „Рисувай против вируса“ с безплатни онлайн уроци, които излъчва на живо във  фейсбук страницата  си всеки ден от 20:30 часа. Идеята на  художника е жителите на страната, които в момента са в принудителна..

публикувано на 18.03.20 в 15:21

Гардеробиерките на Бургаската опера шият маски (ВИДЕО)

Три премиерни спектакъла на бургаската опера са в изчакване да отмине извънредното положение. Първият е на балета „Жизел“, който трябваше да се състои на 5-ти април, каза директорът на културната институция Александър Текелиев.  В момента целият сценичен..

публикувано на 18.03.20 в 12:12

Виктория Георгиева: Песента за "Евровизия" е с послание към младите хора

Представителката на България на "Евровизия 2020" Виктория Георгиева отмени европейското си турне през март и април, с което трябваше да представи песента „Tears Getting Sober” в  Лондон, Мадрид, Амстердам и други градове. Засега конкурса, който е..

публикувано на 17.03.20 в 15:26