Предстои развръзката в 4 групи на Шампионската лига

Снимка: БГНЕС

Тази вечер ще се изиграят последните мачове от груповата фаза в Шампионската лига. Предстоят осем сблъсъка в групи от „А“ до „D“, като гвоздеят в програмата е битката на “Анфийлд” между „Ливърпул“ и „Наполи“ от група „С“.

И двата отбора имат своите шансове да продължат напред, но „червените“ трябва да постигнат задължителна победа с 1:0 и или с повече от един гол разлика, за да продължат напред.

В другия мач от групата „Пари Сен Жермен“ гостува на аутсайдера „Цървена звезда“ и едва ли ще допусне изненада в Белград. Преди изиграването на срещите лидер в групата е „Наполи“ с 9 точки, следван от ПСЖ с 8, „Ливърпул“ с 6, а „Цървена звезда" има 4.

В група „А“ интригата е кой измежду „Атлетико“ (Мадрид) и „Борусия“ (Дортмунд) ще завърши на първо място. „Монако“ вече отпадна, а „Брюж“ ще играе напролет в Лига Европа.

В група „D“ всичко около първите две места е решено. „Порто“ има 13 точки на върха и е непоклатим, докато „Шалке“ има 8 и също не може да бъде изместен от второто място. Интригата е за третата позиция, като с шансове за нея са „Галатасарай“ и „Локомотив“ (Москва).

В група „В“ „Барселона“ отдавна си гарантира участие в 1/8-финалите. Битката за второто място обаче ще се води задочно между „Тотнъм“ и „Интер“, които имат по 7 точки, докато ПСВ отпада само с 1. “Шпорите” гостуват в Барселона и задачата им изглежда доста по-трудна от тази пред „нерадзурите“, които приемат „Айндховен“

Двубоите от ШЛ във вторник:.

От 19,55 часа

Група „D“

„Галатасарай“ – „Порто“

„Шалке“ – „Локомотив“ (М)

От 22,00 часа

Група „А“

„Брюж“ – „Атлетико“ (М)

„Монако“ – „Борусия“ (Д)

Група „В“

„Барселона“ – „Тотнъм“

„Интер“ - ПСВ „Айндховен“

Група „С“

„Цървена звезда“ – „Пари Сен Жермен“

„Ливърпул“ – „Наполи“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Красимир Иванов и Николай Михайлов ще присъстват на пресконференцията.

ПФК Левски с нов генерален спонсор

На 18 декември (вторник) ПФК Левски и и букмейкърът efbet официално ще обявят обновените договорни отношения между двете страни и ще представят екипите за настоящия сезон с логото на новия си генерален спонсор, съобщи БГНЕС.  Пресконференцията ще се проведе в гр. София в 11:30 ч. на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ във ВИП залата на сектор..

публикувано на 17.12.18 в 11:19
Радостин Стойчев

Радостин Стойчев иска да се върне в Италия

Българският волейболен специалист Радостин Стойчев се надява отново да започне работа в Италия. Стойчев стана спортен директор Сточня (Шчечин) през лятото, но полският клуб фалира. "Надявам се скоро да се завърна в Италия. Това е най-силното волейболно първенство в света. Да работя в Суперлигата е много стимулиращо, но обмислям и други възможности. Не..

публикувано на 17.12.18 в 11:08
Договорът на Моуриньо не биваше да бъде продължаван, смята Гари Невил.

Бивши капитани на Манчестър Юн разкритикуваха играта на отбора

Гари Невил и Рой Кийн критикуваха представянето на Манчестър Юнайтед след поражението на "червените дяволи" с 1:3 при гостуването срещу Ливърпул в дербито от английската Висша лига.  Двамата бивши капитани на 20-кратните шампиони на Англия смятат, че проблемите на Юнайтед са дълбоко в клуба и не се отнасят само до мениджъра Жозе Моуриньо и до позицията..

публикувано на 17.12.18 в 10:59
Тайбе Юсеин

Тайбе Юсеин в десетката за най-добър спортист на Балканите

Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин попадна в десетката на най-добрите в 46-ото издание на анкетата на БТА "Спортист на Балканите" за 2018 година. В традиционното допитване участваха националните агенции на страните от региона - БТА (България), АНА-МПА (Гърция), АДЖЕРПРЕС (Румъния), Анадолска Агенция (Турция), ТАНЮГ (Сърбия), МИНА..

публикувано на 17.12.18 в 10:20
Матей Казийски дебютира с 21 точки.

Казийски дебютира с успех в Италия

Българската волейболна звезда Матей Казийски направи страхотен дебют за новия си отбор Калцедония (Верона) в италианската Суперлига.  Казийски отбеляза 21 точки и беше в основата на домакинската победа на своя нов тим над Топ Волей (Латина) с 3:1 гейма в мач от предпоследния 12-и кръг на първия полусезон, игран тази вечер пред близо 3300 зрители в зала..

публикувано на 16.12.18 в 23:05
Славиша Стоянович остана начело на Левски, смята Красимир Иванов

Без треньорски промени в Левски

Славиша Стоянович остава треньор на Левски и негово освобождаване не е обсъждано. Това заяви за "Канал 3" изпълнителният директор на "сините" Красимир Иванов. Днес се е състояла среща между собственика на клуба Спас Русев, Красимир Иванов и Славиша Стоянович, на която са обсъждани въпросите със зимната селекция на отбора и предстоящата подготовка...

публикувано на 16.12.18 в 23:01
Кирил Десподов

Десподов иска да е футболист №1 на България

Кирил Десподов асистира и за двата гола на Али Соу при победата на ЦСКА София с 2:1 над Ботев (Пловдив) в мача от 20-ия кръг. След успеха в последната среща за годината националът на България обяви, че има желание да бъде трансфериран в чужбина. "Доста тежко беше при тези условия. Поздравявам хората, които изчистиха терена доколкото можеха и..

публикувано на 16.12.18 в 22:50