Щафетата ни по биатлон на 10-то място в Хохфилцен

Красимир Анев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мъжката щафета на България зае 10-о място в старта на 4 по 7.5 км от Световната купа по биатлон в Хохфилцен (Австрия). Антон Синапов, Владимир Илиев, Димитър Герджиков и Красимир Анев направиха силно състезание. Българите използваха само седем допълнителни патрона, не влязоха в наказателна и финишираха на 10-а позиция в крайното класиране, на 1:57.9 минути след победителите.
Първото място зае олимпийският шампион на Швеция в състав Пепе Фемлинг, Мартин Понсилуома, Торстейн Стенерсен, Себастиан Самуелсон. Шведите изминаха трасето за 1:16.10.6 час като използваха пет допълнителни патрона и без наказателна обиколка.
На втора позиция на 3.6 секунди завърши Норвегия без наказателна обиколка и 7 допълнителни патрона. В тима беше лидерът в класирането за Световната купа Йоханес Тингес Бьо.
Бронзовото отличие завоюва Германия с изоставане от 28.8 секунди (1 наказателна обиколка и 6 допълнителни патрона). германците бяха едва 14-и след втория пост, но след това успяха да наваксат и да намерят място сред призьорите.
Следващият кръг от Световната купа ще се проведе в Нове Место (Чехия) от 20 до 23 декември.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Красимир Иванов и Николай Михайлов ще присъстват на пресконференцията.

ПФК Левски с нов генерален спонсор

На 18 декември (вторник) ПФК Левски и и букмейкърът efbet официално ще обявят обновените договорни отношения между двете страни и ще представят екипите за настоящия сезон с логото на новия си генерален спонсор, съобщи БГНЕС.  Пресконференцията ще се проведе в гр. София в 11:30 ч. на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ във ВИП залата на сектор..

публикувано на 17.12.18 в 11:19
Радостин Стойчев

Радостин Стойчев иска да се върне в Италия

Българският волейболен специалист Радостин Стойчев се надява отново да започне работа в Италия. Стойчев стана спортен директор Сточня (Шчечин) през лятото, но полският клуб фалира. "Надявам се скоро да се завърна в Италия. Това е най-силното волейболно първенство в света. Да работя в Суперлигата е много стимулиращо, но обмислям и други възможности. Не..

публикувано на 17.12.18 в 11:08
Договорът на Моуриньо не биваше да бъде продължаван, смята Гари Невил.

Бивши капитани на Манчестър Юн разкритикуваха играта на отбора

Гари Невил и Рой Кийн критикуваха представянето на Манчестър Юнайтед след поражението на "червените дяволи" с 1:3 при гостуването срещу Ливърпул в дербито от английската Висша лига.  Двамата бивши капитани на 20-кратните шампиони на Англия смятат, че проблемите на Юнайтед са дълбоко в клуба и не се отнасят само до мениджъра Жозе Моуриньо и до позицията..

публикувано на 17.12.18 в 10:59
Тайбе Юсеин

Тайбе Юсеин в десетката за най-добър спортист на Балканите

Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин попадна в десетката на най-добрите в 46-ото издание на анкетата на БТА "Спортист на Балканите" за 2018 година. В традиционното допитване участваха националните агенции на страните от региона - БТА (България), АНА-МПА (Гърция), АДЖЕРПРЕС (Румъния), Анадолска Агенция (Турция), ТАНЮГ (Сърбия), МИНА..

публикувано на 17.12.18 в 10:20
Матей Казийски дебютира с 21 точки.

Казийски дебютира с успех в Италия

Българската волейболна звезда Матей Казийски направи страхотен дебют за новия си отбор Калцедония (Верона) в италианската Суперлига.  Казийски отбеляза 21 точки и беше в основата на домакинската победа на своя нов тим над Топ Волей (Латина) с 3:1 гейма в мач от предпоследния 12-и кръг на първия полусезон, игран тази вечер пред близо 3300 зрители в зала..

публикувано на 16.12.18 в 23:05
Славиша Стоянович остана начело на Левски, смята Красимир Иванов

Без треньорски промени в Левски

Славиша Стоянович остава треньор на Левски и негово освобождаване не е обсъждано. Това заяви за "Канал 3" изпълнителният директор на "сините" Красимир Иванов. Днес се е състояла среща между собственика на клуба Спас Русев, Красимир Иванов и Славиша Стоянович, на която са обсъждани въпросите със зимната селекция на отбора и предстоящата подготовка...

публикувано на 16.12.18 в 23:01
Кирил Десподов

Десподов иска да е футболист №1 на България

Кирил Десподов асистира и за двата гола на Али Соу при победата на ЦСКА София с 2:1 над Ботев (Пловдив) в мача от 20-ия кръг. След успеха в последната среща за годината националът на България обяви, че има желание да бъде трансфериран в чужбина. "Доста тежко беше при тези условия. Поздравявам хората, които изчистиха терена доколкото можеха и..

публикувано на 16.12.18 в 22:50