Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Амнезия обхвана основния свидетел в процеса за пране на пари срещу Людмил Стойков и Марио Николов

Снимка: Архив
Амнезия обхвана основния свидетел в процеса за пране на пари срещу бизнесмените Людмил Стойков и Марио Николов. Собственикът на фирма "Чубра" Добромир Костилев не успя да отговори на нито един от конкретните въпроси, зададени му от съдебния състав на СГС.

Освен че участва в управлението на "Чубра", той е работил и за брата на Марио Николов. Пред съда заяви, че е знаел, че фирмата е участвала за пари по САПАРД, но не си спомнял подробности. Костилев разпозна в залата Марио Николов, но уточни, че го познавал задочно, покрай брат му.

Знаел, че "Чубра" е взимала заем от групата, в която Марио Николов е бил търговски директор, но и тук паметта му изневери. Извън съдебната зала Костилев категорично отрече да е бил подставено лице в престъпна схема, и отказа друг коментар. Тази неконкретност Марио Николов обясни с думите, че паметта е в женски род, а после добави, че е нормално собственик на фирма да не е в течение по детайлите на финансовото състояние.

Марио Николов: Според прокуратурата всяка финансова операция е пране на пари, независимо по какъв повод е извършена. Не е необходимо, според прокуратурата, да бъде доказано престъпление. Това е тезата на прокуратурата.

Всяка финансова операция е пране на пари. След като се застъпва такава теза, ние какво можем да направим? Нищо. Или трябва да стоим и да не правим нищо, или да чакаме някой да ни храни, или трябва да работим с риск да бъдем обвинявани в пране на пари за всяко платежно нареждане.
По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна