Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама полицаи от Разград ще бъдат уволнени заради блудство

Двама полицаи от Областната полиция в Разград ще бъдат уволнени заради блудство с непълнолетна. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, и уточни, че по случая е разследван и трети служител от същата дирекция.

Двамата полицаи, срещу които е образувано дисциплинарно производство, са задържани в следствения арест в Разград за срок от 24 часа. Те са отстранени временно от длъжност със заповед на директор на Областната дирекция на МВР. Разследването по случая се води от Варненската прокуратура. Единият от задържаните полицаи е служител на РПУ в град Лозница. Другият работи в полицейско управление в Разград.

Главният комисар Калин Георгиев обясни, че престъпното деяние е било извършено през лятото във Варна. Там полицаите са били командировани по опазване на обществения ред. Непълнолетното момиче им се оплакало, че неин познат се опитал да я изнасили на плажа.

Калин Георгиев: "Само че полицаите вместо да й обърнат внимание, вместо да я защитят, я вкарват в едно бунгало, в което те са били настанени по време на командировка, и извършват всякакви безобразия с нея."

Калин Георгиев обясни, че момичето не е било изнасилено и отишло доброволно с полицаите. Те обаче заснели секс сцени с него, от които било видно, че се гаврят с непълнолетната.

Калин Георгиев: "Когато извършваш такива действия с непълнолетно лице и на всичкото отгоре сам заснемаш нещо и се документираш, мисля, че първо е глупаво, второ е безумно. И те трябва да бъдат уволнени само заради това, че идиотски са документирали престъплението си."
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени