Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Казусът с т. нар. "царски имоти" не трябва да бъде политизиран

Казусът с т. нар. "царски имоти" не трябва да бъде политизиран, заяви заместник-председателят на НДСВ – Огнян Герджиков пред "Хоризонт". Герджиков напомни, че лично Симеон Сакскобургготски е настоявал за проверка.

През седмицата стана известно, че тече юридическа подготовка за проверка как да бъдат върнати в горския фонд надвърнатите 4500 декара гори.

Огнян Герджиков: Ние сме доволни, че в крайна сметка се стигна до това и ще стане ясно от съдебното решение, че той не е заграбил имоти, не е откраднал гори. На него са му връщани така, както на хиляди граждани имоти, които са били одържавявани, национализирани през 1947 година.

По същия начин и той на основата на списъци, които е имало на това, което е било одържавено, конфискувано, е станало връщането. Ако е имало някъде дублиране поради неточности в кадастъра, поради някакви неясноти в документацията, моля, съдът е този, който ще каже на кого по колко принадлежи.

Заместник-председателят на НДСВ Огнян Герджиков каза, че въпросът с оставката на Симеон Сакскобургготски като лидер на движението ще бъде решен на конгреса на 28 ноември.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна