Eмисия новини
от 12.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Вече са изплатени около 6 млн. и 700 хил. лева за забавени работни заплати

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов съобщи, че вече са изплатени около 6 милиона и 700 000 лева за забавени работни заплати и това е благодарение на действията на новото ръководство на Инспекцията по труда.

Социалният министър, директорът на Инспекцията по труда Румяна Михайлова и президентите на КНСБ Желязко Христов и КТ "Подкрепа" Константин Тренчев подписаха споразумение за сътрудничество. То предвижда синдикатите и инспекторите по труда да извършват съвместни проверки за спазване на трудовото законодателство и безопасните условия на труд.

По повод обсъжданията на проектобюджета за догодина лидерът на КНСБ заяви, че синдикатът е против минималната заплата да остане в същия размер, 240 лв.

Желязко Христов: Не приемаме в средносрочната фискална рамка така, както беше записано, 240 лева за 4 години мандат, защото тя ще загуби всякаква мерителна стойност. Онова, което бяхме постигнали, с обвързване на праг на бедност, със средна работна заплата в страната. И ще попадне като измерител под прага на бедност, който се очертава за следващата година.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от

Няма опасност от фалит на ВиК Сливен

публикувано на 21.02.20 в 11:10