Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички борсови индекси на БФБ понижихa стойностите си

\n

С негативно начало започна търговията на БФБ, като всички борсови индекси понижихa стойностите си. Най-голям е спадът при SOFIX, където понижението достига до 1,88%, като нивото на индекса вече е 481,98 пункта. BGTR30 и BG40 са надолу с 1,59% и 0,91%, а най-слаб е спадът при BGREIT със само 0,27%. Оборътът до момента достига до 746 хиляди лева.

\n

На официален пазар сериозни загуби отчитат книжата на "Стара планина холдинг" АД, "Българска роза Севтополис" АД, "Първа инвеситционна банка" АД и "Холдинг пътища" АД със спадове в диапазона от 3-5%. С по-малки понижения са още "Индустриален холдинг България" АД, "Албена инвест холдинг" АД, "Монбат" АД и "Петрол" АД, като понеженията тук са около 2%.

\n

Обект на най-сериозна търговия са книжата на "Централна кооперативна банка" АД, както и обикновените и привилегированите акции на "Химимпорт" АД с по 60 хиляди броя оборот за всяка от емисиите и спад от малко над 1% при всяка една от тях.

\n

При Поименните компенсационни бонове също се наблюдава засилена търговия и над 180 хиляди изтъргувани бона при близо 2% спад в пазарната им цена.

\n

Сред малкото печеливши трябва да споменем "Унипак" АД-Павликени с ръст от 7%, "Дружба стъкларски заводи" АД е нагоре с 5%, а "Лесопласт" АД-Троян се изстреля с 10%, но при само 11 прехвърлени лота.

\n

\n

Момчил Бъчваров

\n

ИП "Бул Тренд Брокеридж" ООД

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна