Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетият международен транспортен форум започва в Истанбул

\n

Нахиде Дениз - кореспондент на БНР в Истанбул

В Истанбул днес се открива десетият международен транспортен форум с участието на министри и отговорни представители на над 20 държави от Европа, Азия и Африка. Във форума ще участва и българският министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков.

\n

Транспортният Форум ще заседава в новия конгресен център на Истанбул - Халич, който се намира край Златния рог. Тазгодишното издание на форума е десетото, но за пръв път се организира на международно равнище, заяви на пресконференция домакинът - турският министър на транспорта и съобщенията Бинали Йълдъръм. Той уточни, че ще бъдат обсъдени проблемите и перспективите в развитието на транспорта и съобщенията през следващото десетилетие.

\n

Предвижда се да се проведе и двустранна среща на министър Александър Цветков с турския транспортен министър Бинали Йълдълръм. На нея ще бъдат обсъдени актуални проблеми на транспортните връзки между двете съседни страни, които имат обща сухопътна, железопътна и морска граница. Освен това ще се обсъдят перспективите и за бъдещето на двустранното сътрудничество, съобщиха източниците.

\n

Десетият международен транспортен форум ще се проведе до 1 октомври.

\n

\n

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна