Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Дянков ще се срещне с Али Бабаджан в Истанбул

\n

\n Нихал Йозерган - кореспондент на БНР в Турция\n
\n
Продължават срещите на българската делегация в Истанбул начело с вицепремиера и министър на икономиката Симеон Дянков в рамките на годишната среща на Международния валутен фонд(МВФ) и Световната банка(СБ), която ще се открие официално във вторник.

От 4-и октомври насам, в рамките на годишната среща в Истанбул, министър Дянков и придружаващата го делегация проведоха редица срещи с представители от Фонда и СБ, както и с много други отговорни лица от деловия свят. Най-отличителни до тук бяха вчерашните две конфиденциални срещи насаме - първо със зам.- секретаря на американската държавна Хазна за Европа и Евразия –Кристофър Смарт и веднага след това с руския му колега - вицепремиера и финансов министър Алексей Кудрин.

\n

Днес в конгресния център "Харбийе", където се провежда годишната среща, в 11 часа Симеон Дянков ще разговаря с патрона на турската икономика Али Бабаджан, който съвместява общата икономическа политика, финансите и банковото дело и същевременно е вицепремиер в кабинета на Ердоган.

\n

Натоварената програма на българската делегация по време на голямото икономическо събитие на Босфора включва още участие в съвместното заседание на групите на МВФ, СБ и Европейската банка за възстановяване и развитие, на което ще се обсъжда общ план за действие за новите предизвикателства, пред които е изправена глобалната икономика.

\n

По-късно следобяд се очаква и среща с директора на европейския отдел на Фонда - Марек Белка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна