Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сън": "Мартин Петров, впечатляващ срещу Уест Хем"

Манчестър Сити победи с 3:1 Уест Хем в среща от 7-мия кръг на  Английската висша лига. Втория гол за Сити в 32-та минута отбеляза Мартин Петров.

Британските медии не пропуснаха да отбележат добрата игра на българина.
"Таймс": "През това лято Марк Хюз похарчи много пари, за да привлече класни играчи в Манчестър Сити. За всеки новопривлечен си тръгваше по един, който преди това бе дошъл по времето на Свен Йоран Ериксон, като Ричард Дън например. Много футболисти трябваше да си търсят нови отбори, след като арабските милиардери купиха тима. Марин Петров може би беше забравен. Халфът от България искаше да премине през лятото в Тотнъм, но сделката се провали и той си остана в Манчестър. Той обаче трябва да се бори с Крейг Белъми и Робиньо за титулярното място и какъв шанс има да го спечели? Петров често създава впечатление, че има мрачен вид и че се сърди, нo по-скоро се е заел в предизвикателството да докаже на Хюз, че има място в състава му. Неговото представяне миналата вечер, когато започна за първи път през този сезон, е олицетворение на продуктивността му и Хюз не може да не си вземе бележка. Особен бе и начинът, които той отпразнува попадението си за 2:1 във вратата на Уест Хем (3:1). Българинът се обърна с гръб повдигна си фланелката и след това посочи с двете си ръце името си. Това означава едно, че мениджърът трябва да си припомни за неговия талант. „Мартин винаги прави това. Той игра добре и впечатли. Аз не искам футболистите на резервната скамейка да се чувстват зле. Всеки един играч трябва да е готов да се появи в игра и да даде своя принос. Точно това направи Петров. Влезе на терена и се представи на ниво”, заяви от своя страна Хюз.

"Гардиън": "Българското крило на Манчестър Сити Мартин Петров бе основна фигура в победата на своя тим над Уест Хем с 3:1.Футболистът започна за пръв път като титуляр във Висшата лига за този сезон и още в 5-ата минута изведе Тевес в позиция, от която по-трудно бе аржентинецът да пропусне. След като изработи първия гол, българският национал сам вкара втория и показа, че може да затруднява противниковите защитници. В действията по крилата на Сити имаше скорост, разнообразие и фантазия, а това донесе трите точки и приближи отбора до лидерите в класирането, допълва изданието."

"Сън":"Манчестър Сити победи като домакин Уест Хем с 3:1 в последната среща от 7-мия кръг на Премиършип. Аржентинският нападател Карлос Тевес откри резултата след отличен пробив на Мартин Петров, който сервира топката на крака на своя съотборник и за Тевес остана най-лесното. Впечатляващият българин отбеляза второто попадение за своите от пряк свободен удар, след като Карълтън Коул бе изравнил преди това. Петров отправи труден за спасяване изстрел по тревата и Робърт Грийн успя само да плонжира по посока на топката, която влетя във вратата му. След малко повече от час игра Карлос Тевес отбеляза второто си попадение в срещата и оформи крайният резултат, допълва изданието.

„Манчестър Ивнинг Нюз”:Българският национал Мартин Петров изигра отличен двубой при победата на Манчестър Сити над Уест Хем с 3:1, отбелязвайки второто и асистирайки за първото попадение в срещата . Като се замислим, в последния ден от трансферния прозорец Петров бе на крачка от преминаване в Тотнъм. Всичко това стана, след като българската преса съобщи, че крилото иска да смени клуба след осъществяването на многомилионните трансфери в Сити и респективно - малкия шанс за изява. След разговор с футболиста Марк Хюз заяви, че думите на българина са изгубени в превода. Петров получи своя шанс за изява, благодарение на отсъствието на Стивън Айрлънд, и го използва перфектно, допълва изданието.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна