Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20 милиона лева по стари договори с Майкрософт трябва да плати правителството

 

 Правителството трябва да плати 20 милиона лева по стари договори с „Майкрософт”, съобщи премиерът Бойко Борисов.
Бойко Борисов: Очаквах вчера на конгреса на БСП да чуя нещо и по тези въпроси – защо са докарали държавата да ги няма парите. Защото и сутринта дойдоха от „Майкрософт”, още 20 милиона искат, взети на секретно заседание като решение да им платят – не са вложени в бюджета, не са платени.

Борисов присъства на откриването на най-модерната в Югоизточна Европа интегрирана операционна система във ВМА в София. Тя позволява цялата апаратура да се управлява с гласови команди или с докосване на екран. Така в обновените звена на болницата ще се прави най-съвременната хирургия и ще се обучават специализанти. В момента се работи в изключително добро темпо, включително и в здравеопазването, подчерта премиерът.
Бойко Борисов: Колкото повече се повишава качеството, толкова повече трябва да се и плаща. Затова има куп мероприятия, които до 2011 година трябва да се проведат. Тези болници, които са губещи, които нямат необходимото оборудване, които не лекуват добре, аз дадох резиденциите на правителството в Хисаря и в Наречен за доболнична помощ. Сиреч, българските граждани, които минат през тези клиники, да отиват съответно там да се долекуват.

От своя страна министърът на здравеопазването Божидар Нанев поздрави лекарите, които днес, в деня на Свети Иван Рилски, имат професионален празник.
Божидар Нанев: Скъпи колеги, бъдете все така достойни хора, имайте самочувствието, имайте морала, с който работите и който дава удовлетвореност на хората да ви чувстват като част от обществото, без която не могат. Честит празник и на добър час!

По публикацията работи: Мая Данчева; БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна