Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милко Багдасаров от БСП обвини ГЕРБ в политическа чистка

Областният лидер на БСП в Кърджали Милко Багдасаров обвини ГЕРБ в политическа чистка. Според него от ръководни постове се освобождават хора на левицата, докато тези от ДПС запазват местата си.  Затова Багдасаров не изключва съществуването на договорка между ГЕРБ и ДПС за разпределяне на постове.

БСП разполага с данни, че в Кърджали се проверяват държавни структури, управлявани от представители на левицата и НДСВ, с цел те да бъдат сменени. В същото време нито един ръководител от ДПС не е освободен, посочи Милко Багдасаров:

Начинът, по който спечели ГЕРБ с анти-ДПС говорене, в момента е на другия полюс. Те са свършили може би най-черната работа на ДПС спрямо някои наши активисти. Фактът, че до момента всички се чувстват комфортно и в държавните структури от системата 3 – 5 – 8 става 8 – 8, 8 за ГЕРБ, 8 за ДПС, за мен е показателно.

Според него, пример за политическо уволнение е освобождаването на директора на училището в с. Припек Боян Шиков, член на Областния съвет на социалистическата партия. Заради хронични заболявания Шиков е под защитата на Наредба 5: Той е на инсулин, с диабет, с два инсулта. Това е един много жесток сценарий, равносилен на едно физическо убийство. Това е подигравка с българското образование, със здравето на българите и ние, като Областен съвет, ще го защитаваме докрай, каза Милко Багдасаров.

 

По публикацията работи: Валя Апостолова - кор. на БНР в Кърджали
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени