Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова ще съди Искра Фидосова за клевета

Депутатът от БСП Корнелия Нинова ще внесе иск за клевета срещу Искра Фидосова от ГЕРБ по повод обвинението й, че Нинова е участвала в корупционни схеми за източването „Булгартабак”. Според червената депутатка, която е биш директор на холдинга, тезата,  която върви напоследък в публичното пространство, че той е източван, е лъжа. Като доказателство тя даде пример с разговора си с финансовия министър Симеон Дянков: 

Преди две седмици, когато обвиних министър Дянков, че като увеличава драстично акциза на цигарите, ще фалира „Булгартабак”, той ми отговори публично да не се притеснявам за това, тъй като знам, че когато съм напускала „Булгартабак” като директор, съм му оставила в сметките на дружеството десетки милиони левове, които могат да поемат удара от увеличението на акциза.

Искра Фидосова коментира, че е готова да се срещне с Нинова в съда, като уточни, че не е правила изявление за източването на „Булгартабак”, нито е отправяла обвинения към нея и към БСП: Казах, че за разлика от БСП, в ГЕРБ, когато има данни за нарушения и за неспазване на закон от някой служител, той бива отстранен от работа, уволнен по надлежния ред. И за разлика от БСП, където тези служители, за които има публикации в медиите и съмнения за някакви злоупотреби, се повишават в партийни длъжности.

По публикацията работи: Лили Царева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна