Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промениха мярката на обвинения за трафика на бебета в Гърция

Обвиненият за трафика на бебетата в Гърция Асен Асенов от новозагорското село Любенова махала е освободен от ареста с променена мярка за неотклонение от "задържане под стража" в "подписка".

Председателят на Районния съд в Нова Загора Петър Златев обясни, че новата мярка вероятно е взета от наблюдаващия прокурор, защото в съда искане за постоянна мярка "задържане под стража" не е постъпвало.

Според полицията Асенов е направил пълни самопризнания. Съобщил е освен за документираните три и за още десет случая на продажба на бебета в Гърция, поради което срещу него е възможно да бъде приложена по-лека мярка. Днес изтича и мярката за 72-часово задържане на заловената три дни след Асен, на 21 октомври, негова съпруга Велика.

Двамата в съучастие са разработвали канала за извеждане на бременни жени в Гърция, където са раждали бебетата си. Според разкрилите престъпната схема антимафиоти от сливенската полиция доброволно продавали децата си жени са от ромските квартали в Ямбол, Чирпан, Пловдив, Димитровград, Хасково.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени