Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изчезнали са още 9 доклада на ДАНС до правителството на Сергей Станишев

Още девет доклада на ДАНС, адресирани до бившия премиер Станишев са изчезнали. Премиерът Бойко Борисов каза, че те не могат да бъдат открити на местата, където трябва да са.
Бойко Борисов: ... което ме кара да не считам, че има небрежност, а има абсолютно ясна тенденция. Ще ви кажа само няколко заглавия, защото съм сигурен, че те ще излязат много скоро по интернет или някой гражданин ще ги донесе. Едната от тях е „Възможни мерки от страна на Министерството на финансите на САЩ по отношение на банковата система. Дейността на лица в конрабандни канали”. Другата, която съм убеден, че ще излезе е „Провеждане на търг за доставка на специална продукция. Получена информация за получени от 2007 година до момента сигнали от Окръжна прокуратура Плевен, касаещи противоправни действия на длъжностни лица в Областна администрация в Плевен. Потенциална заплаха за използване на енергийната карта като политическо оръжие от Русия”. Това са документи, които са отишли, за да ги прочете бившият министър-председател и в момента ги няма никъде, става въпрос на местата, където би трябвало да ги заварим.

Борисов упреква лично Станишев заради липсата на тези документи. Той ще изпрати сигнал до прокуратурата още днес, а в понеделник или вторник ще посети ДАНС, за да благодари на хората, които, по думите му, съвестно са си вършили работата по тези доклади, които са стигнали до когото трябва, но сега ги няма. Борисов отрече обвинението на Станишев, че около него има кръг от фирми, наречен „Котараците”.
Бойко Борисов: Фирмите, „Котараците”, „Мишоците” не влизат в този диалог. Направо да даде на прокурора, ако има данни къде, какво и как са спечелили? Има ли мое време спечелена от тях? Кои са те? Да си направят проверка. Аз нито едно обвинение нямам към него хвърлено във въздуха. Икономически кръгове ...

По публикацията работи: Цветелина Стоянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна