Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третодивизионен тим унизи "Реал" Мадрид за Купата

Третодивизионният тим на "Алкоркон" поднесе една от най-големите изненади в испанския футбол, след като унизи на своя стадион гранда "Реал" Мадрид и го победи с 4:0 в мач от турнира за Купата на на Испания. Въпреки че реваншът е на 10-ти ноември на "Сантяго Бернабеу", играчите на "Белия балет" са на крачка от срамно отпадане още в първия кръг на надпреварата.
"Реал" Мадрид игра с втория си състав, но това не оправдава безидейната и безлична игра, категорични са медиите на Иберийския полуостров. На вратата бе Йежи Дудек, а в стартовия състав попаднаха футболисти, които дълго време не са играли за "Реал" - Метцелдер, Ван дер Ваарт и Ван Нистелрой.

Първият гол "падна" още в 17-та минута, а негов автор стана Борха. 6 минути по-късно Алваро Арбелоа си отбеляза автогол за 0:2. Малко преди почивката Ернесто от състава на "Алкоркон" вкара за 3:0. За да е пълно унижението за "Реал" Борха добави още едно попадение в сметката си, оформяйки крайното 4:0 8 минути след подновяването на играта.

Състав на "Реал" Мадрид при загубата от "Алкоркон" с 0:4:

Йежи Дудек, Арбелоа, Албиол, Метцелдер, Дренте, Диара, Ван дер Ваарт, Гути (46' Гаго), Гранеро (62' Марсело), Бензема, Раул (72' ван Нистелрой).

В другите срещи "Севиля" победи като гост с 4:2 друг третодивизионен тим "Атлетико" Сиудад, "Атлетико" Мадрид надигра като гост "Марбея" с 2:0, а "Рекреативо" и "Спортинг" Хихон завършиха 1:1.

По публикацията работи: Светослав Костов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна